Avto
3173 ogledov

Kia najavlja svoj najdražji model

Kia EV9 Kia
Kiin novi zastavonoša bo električni EV9. Korejci so ob tem razkrili nekaj podrobnosti zaključnih intenzivnih testiranj, ki so jih pri modelu EV9 izpeljali pred svetovno premiero, ki bo v letu 2023.

Kot so zapisali pri Kii, je bil električni EV9 oblikovan in zasnovan, da preobrazi razred velikih električnih športnih terencev. To bo zastavonoša znamke, s katero želijo pri Kii pospešil preobrazbo znamke ter imeti vodilno vlogo na področju trajnostne električne mobilnosti.

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

SUV EV9 je bil do zdaj podvržen strogim zaključnim testom. Razvili so ga v 44 mesecih, pri čemer so se osredotočili na nove standarde na področjih oblikovanja, zmogljivosti, dosega, vozne dinamike, tehnologije in udobja.

kia sportage Avto Kia k nam pripeljala novi SUV adut drznih linij

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Meje vzdržljivosti so preverjali v Kiinem globalnem centru za raziskave in razvoj v korejskem Namyangu. Med zadnjo fazo testiranja je bilo električno vozilo podvrženo zahtevnemu programu preverjanja vzpenjanja na hrib s štirikolesnim pogonom, vožnje na stezi z grobim terenom ter plovbe v globoki vodi. Na asfaltu so se med drugim osredotočili na veliko hitrost, vodljivost in nizko trenje. Preizkušali so ga tudi na tlakovcih po belgijskih cestah, kjer so se osredotočili na udobje vožnje in kakovost izdelave.

Kia Sportage Avto Testirali smo eno od presenečenj leta

Kia EV9 | Avtor: Kia Kia

Kia je lani na sejmu AutoMobility v Los Angelesu premierno predstavila konceptno vozilo EV9. Serijski model EV9, ki pooseblja novi oblikovalski jezik znamke ('Opposites United') je zasnovan na napredni električni globalni modularni platformi (EGMP). Novost bodo predstavili v prvem četrtletju leta 2023, ko se bo v električni ponudbi Kie pridruži modelu EV6, ki je bil razglašen tudi za Evropski avto leta 2022.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.