Avto
16 ogledov

Kia predstavlja niro

Koncept kia niro
1/9
Kia
Iz Kie so potrdili, da se bo njihov novi evropski koncept, ki ga bodo predstavili 10. septembra na frankfurtskem salonu, imenoval niro.

Niro predstavlja Kiin pogled na prihodnost B razreda. Vozilo so oblikovali v Kiinem frankfurtskem oblikovalskem studiu pod budnim očesom Francoza Gregoryja Guillauma, njihovega glavnega evropskega oblikovalca.

Robustni koncept kompaktnih mer je narejen iz mešanice materijalov, deli so narejeni iz nerjavečega jekla. Kia s konceptom cilja na individualistične in zahtevne voznike, naklonjenost kupcev pa bodo merili tudi z odzivom medijev javnosti na avtosalonu v Frankfurtu. Rezultate bodo uporabili pri razvoju prihodnjih seijskih modelov.

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 09:20 01.september 2013.

    Niro je res odtrgano dober. Takšne oblikovne kreacije dajo misliti celo Italijanom in Nemcem. To kar počne Kia na oblikovalskem področju že nekaj zadnjih let predstavlja dejansko izjemen podvig, s katerim je Kia verjetno že povsem porušili stereotip o tem, ...prikaži več da naj bi znamke z azijskim poreklom le posnemale ostale. Verjetno prihaja res čas, ko začenjajo drugi posnemati Kio, pe na zgolj v smislu oblike, ampak tudi poslovnega koncepta, s katerim je Kia postala v prodajni rasti najbolj uspešna znamka zadnjih nekaj let.