Avto
1553 ogledov

Kia stonic je predčasno razkrit

Kia stonic
1/6
Kia
Na splet so ušle prve fotografije Kiinega novega kompaktnega križanca stonica, sorodnika hyundaia kone, ki so ga predstavila pred tednom dni.

Hyundai je svojega novega križanca že razkril, o čemer smo že pisali, pri Kiini pa so skoraj sočasno razkrili zgolj skice svojega križanca, ki bo napadel v kategoriji, kjer imajo glavno besedo sedaj nissan juke, renault capture, mazda CX-3 in podobni modeli s povišano karoserijo.

Tako kot pri Hyundaiu z dizajnom tudi pri Kii igrali na čustva potrošnikov. Kljub prizadevanjem korejske skupine, da vsakemu modelu dodeli poseben dizajnerski značaj, še posebej s sprednje strani, kjer vsak avtomobil vključuje posebnosti znamke, ki jo zastopa, pa je na prvi pogled vidno, da sta hyundai kona in kia stonic povezana.

Uradno jeseni v Frankfurtu

Stonic je sicer podedoval nekatere poteze modela sportage, kot so "tigrov" nos, dinamična svetila in močna ramena ter nov LED podpis. Stonic je postavljen na isto platformo kot model rio, tako kot je trend v razredu križancev, pa bo dobro založen tudi z naprednimi tehnologijami. 

Kia stonic | Avtor: Kia Kia

Tako zunanje mere, kot tudi motorji, so podobni kot pri Hyundaiu.

Stonic v dolžino meri 4,14 metra, širok je 1,76 metra in visok 1,52 metra. Osnovna različica tehta 1069 kilogramov, koeficient zračnega upora je 0,33, prtljažnik meri 325 litrov.

Od naprednih sistemov se omenja samodejno zaviranje v sili vključno s prepoznavanjem pešcev, sistem za opozarjanje na nenamerno zapustitev voznega pasu, sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu, sistemi povezljivost android auto in apple carplay ...

Za evropski trg bo na voljo 1,0-litrski bencinski turbo motor z 90 kilovatov moči (120 KM) in 1,25 litrski štirivaljni atmosferski motor, ki ga najdemo tudi v novem picantu, ter 1,4-litrski atmosferski bencinski motor. Ponudbo zaokrožuje 1,6-litrski dizelski motor. Odvisno od motorja so menjalniki 5- ali 6-stopenjski ročni oziroma 7-stopenjski samodejni.

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 08:41 22.junij 2017.

    Pomanjšani Sportage s priokusom audija Q2.