Avto
106 ogledov

Kiin B križanec je dobil ime

Kia stonic Kia
Kia že aktivno pripravlja svoje novo močno orožje, križanca v B segmentu. Sedaj so pokazali prvo skico in razkrili ime - stonic.

Kia stonic bo napadel v kategoriji, kjer imajo glavno besedo sedaj nissan juke, renault capture, mazda CX-3 in podobni popularni križanci. 

Glede na prve skice zunanjega dizajna bodo pri Kii očitno močno udarili na čustva, ki jih bodo dopolnjevale poteze, že znane iz modela sportage. "Tigrov" nos, dinamična svetila in močna ramena dopolnjuje nov LED podpis. Očitno bo imel tudi poudarjene blatnike in spodnji del boka, kar vse bo govorilo o atletski postavi, namenjeni urbani džungli.

Kia stonic | Avtor: Kia Kia

Stonic bo postavljen na isto platformo kot model rio, precejšen poudarek pa naj bi bil na naprednih tehnologijah, piše Auto Express. Zasnove notranjosti sicer za zdaj niso pokazali. Stonic naj bi debitiral kmalu, morda že jeseni na salonu v Frankfurtu. Imel bo zelo pomembno vlogo znotraj palete, saj naj bi bil ključni model za razširitev prepoznavnosti znamke med nove mlajše kupce, medtem ko je to doslej pri nekoliko starejših zelo dobro uspevalo sportagu.

dezurni@zurna24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.