Avto
2675 ogledov

Kitajska "električna octavia" za Evropo

MG 5 SW
1/10
MG
Britanski MG pod načrtuje pod okriljem kitajske korporacije SAIC veliko evropsko ofenzivo z električnimi avtomobili. Poleg na športnega terenca veliko stavijo tudi na električnega karavana MG 5 SW. Za zdaj je avtomobil glede na ceno brez konkurence v Evropi.

Britanski MG je od leta 2005 naprej v lasti Kitajcev. Danes spada pod SAIC Motors, enega od štirih največjih proizvajalcev avtomobilov na Kitajskem. Na leto proizvedejo 4,5 milijona avtomobilov, pri čemer so MG usmerili v znamko električnih vozil.

MG 5 SW | Avtor: MG MG

Dacia EV Kmalu premiera Avto To naj bi bila cena poceni električne Dacie

Logično je, da poskušajo prodreti v Evropo, ki ima najstrožje emisijske standarde. Pa ne samo v »domačo« Veliko Britanijo, ampak tudi na druge večje trge. Od lani je blagovna znamka zastopana v Franciji, na Norveškem in na Nizozemskem, pripravlja tudi napad na Nemčijo, Italijo in Španijo, preko posrednika pa je tudi v Sloveniji na prodaj družinski električni SUV MG ZS-EV, ki z vključenim DDV in upoštevanjem eko subvencije stane manj kot 26 tisoč evrov.

MG 5 SW | Avtor: MG MG

Polestar 2 električni avto Lestvica Avto Lestvica: Kako hitro se v resnici starajo baterije v avtih

V Veliki Britaniji je MG že najhitreje rastoča znamka v segmentu električnih avtomobilov. Poleg omenjenega električnega SUV-ja ZS EV, na otoku ponujajo še priključne hibride. Novi model MG 5 SW je povsem električni karavan. Po velikosti ga lahko primerjamo s škoda octavia combi ali VW golfom variantom. Poganja ga električni motor z močjo 115 kW, ki od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot devetih sekundah.

MG 5 SW | Avtor: MG MG

Elektromotor, električni motor Avto Bate, valje in ventile bodo nadomestili magneti

Litij-ionska baterija s kapaciteto 52,5 kWh naj bi v skladu s strožjim standardom WLTP omogočila do 344 kilometrov vožnje. Podpora za hitro polnjenje omogoča polnjenje baterij do 80 % v 50 minutah. Pomembno pa je, da ima MG 5 SW v prtljažniku za 578 litrov prtljage prostora, s podiranjem zadnje klopi pa celo 1.456 litrov.

MG 5 SW | Avtor: MG MG

Renault ZOE Slovenija Avto Velik skok prodaje električnih v septembru

Kar zadeva opremo, je kupcem na voljo sodoben vmesnik na dotik, združljiv s pametnimi telefoni prek Apple CarPlay in Android Auto, večpodročna klimatska naprava, tempomat, dostop brez ključa ...

Največji argument na strani električnega karavana pa naj bi bila njegov cena. V Veliki Britaniji se začne pri 30 tisočakih.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.