Avto
192 ogledov

Klime na avtobusih LPP nastavljene na 24 stopinj Celzija

ljubljana 03.07.08 lpp, mestni avtobus, trola, slovenska ulica; foto:Sasa Despot Saša Despot
Ljubljanski potniški promet (LPP) v vročih poletnih mesecih v svojem voznem parku nima nobenega avtobusa, ki ne bi imel klimatskega sistema prezračevanja in hlajenja. V nekaterih vozilih lahko vozniki prilagajajo temperaturo zraka, spet v drugih ne.

Pri nekaterih avtobusih lahko vozniki deloma vplivajo na nastavitve (stopnja ventilacije), medtem ko jim pri klimah z avtomatskim režimom delovanja ta možnost ni dana, pojasnjujejo pri Javnem podjetju Ljubljanski potniški promet.

Pri teh avtobusih je poletna nastavitev temperature na 24 stopinj Celzija. Zato poskušajo pri morebitno premrzlem zraku obravnavati vsak primer individualno, da se tako ugotovi morebitno napako.

Potnike obveščajo z sms sporočili

"Če nam potnik sporoči podatke, na osnovi katerih se lahko določi in najde vozilo, ki ima premrzlo klimo (naziv ali številko linije ter smer vožnje, datum in ura, postajališče, registrska številka avtobusa), potem ga tudi vedno pregledamo in ugotovimo za kaj gre," pojasnjujejo pri LPP, kjer v praksi obveščajo voznike tudi s pomočjo sms sporočil: "Na primer, kot v sedaj najbolj vročih dneh, naj bodo  pozorni na delovanje naprav v vozilu, in na hlajenje, ter nam morebitne težave, ki bi se dejansko pokazale, sporočijo. To je pomembno prav v primerih, ko je potnik že zaznal morebitno napako, voznik pa tega še ni zaznal."

Ob odkritju napake, se voznik nemudoma poveže s prometno nadzornim centrom, v nadaljevanju pa nato vozilo zamenjajo.

grega.prebil@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • francl12 10:12 19.julij 2015.

    le pazite da ljubljanski mančefti na zmrznejo riti, ali jim ne pregorijo možgani!. Aja, pa saj do pregretja ne more priti, saj vsebine že dolgo ni več, he,he,he....

  • vzev 10:08 19.julij 2015.

    Zato pa je boljše vožnja z avtom. Si sam določiš koliko stopinj hočeš.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:02 19.julij 2015.

    No to pa lepo...mene je vedno motil ko so bile klime naštimane na premrzlo.