Avto
12 ogledov

Ko Mercedesovim oblikovalcem "odpovedo zavore“

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo concept
1/5
Mercedes-Benz AG
Po BMW-jevem konceptu vision gran turismo je svoj futuristični koncept – AMG vision gran turismo – predstavil tudi Mercedes Benz.

Mercedes-Benz je pripravil konceptno vozilo za videoigrico za PlayStation® 3 Gran Turismo 6, ki bo na voljo že decembra. Mercedes bo maketo koncepta v razmerju 1:1 predstavil 19. novembra na odprtju Mercedes-Benzovega centra za razvoj in raziskave v Kaliforniji. 

Poleg privlačnega videza so pri oblikovanju pozornost posvetili zgodovinskim mercedesovim elementom, kot je velika odprtina za zrak v LED-svetlobi, ki je oblikovana po tekmovalnem modelu 300 SL iz leta 1952, izstopajo še vrata gullwing, izjemna petkraka platišča, športni izpušni sistem AMG, ki ima kar osem izpušnih cevi in notranjost, ki je oblikovana po vzoru formule 1.

Pri Mercedesu so predvideli, da bi avtomobil poganjal V8 biturbo motor s 430 kilovati moči (585 KM) in 800 Nm navora. Zahvaljujoč uporabi aluminija in ogljikovih vlaken bi tehtal vsega 1.385 kilogramov, kar je 2,4 kilograma na eno konjsko moč.

Mercedes je le eden od številnih avtomobilskih proizvajalcev, ki so pripravili posebne avtomobile za videoigrico GT6. Kot so sporočili iz Polyphony Digital, bodo v igrici še znamke Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, Nissan, Peugeot, SRT (Chrysler), Volkswagen in Zagato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.