Avto > Kombinirana
1502 ogledov

MAN še nadgradil svojo uspešnico

MAN TGE MAN
MAN TGE je na voljo s kar nekaj novimi in koristnimi opcijami.

MAN TGE je na trgu dobrih šest let, v tem času pa se je izkazal za velikansko uspešnico, s katero je znamka postala zelo pomemben igralec v segmentu lahkih gospodarskih vozil težjega segmenta. V času od leta 2017 so jih kljub ozkim grlom zaradi znanih zdravstvenih in geopolitičnih razmer dobavili že skoraj sto tisoč. V nadaljnjih letih pričakujejo doslej največji obseg proizvodnje v tovarni v poljskem mestu Wrzesnia.  

Družba MAN je pred kratkim najavila nekaj sprememb in novosti pri opcijah, ki si jih lahko kupci izberejo za svoj namen. Ena od glavnih je opcija TGE s pogonom na zadnja kolesa z enojnimi pnevmatikami in samodejnim menjalnikom. Takšna konfiguracija še posebej izboljša doseg za sestavljena vozila v rangu 3,5 tone, pri katerem je pogon na zadnja kolesa zaradi drugačne porazdelitve obremenitve bolj na zadnjo os bolj primeren za vozila s karoserijo. Pogon na zadnja kolesa nudi več oprijema, pogon na zadnja kolesa pa pride prav tudi v primerih, ko je takšno vozilo namenjeno pogosti vleki prikolic. 

Novost v ponudbi je tudi visoka streha avtodoma, ki omogoča večjo stojno višino v avtodomih. MAN TGE je namreč hitro postal zelo priljubljen pri kamperjih temu je tudi prilagodil svojo paleto izdelkov za delno integrirana kamping vozila: široka os, raven okvir in na novo dodana štirimetrska medosna razdalja ponujajo proizvajalcem počitniških prikolic veliko možnosti oblikovanja.

MAN TGE | Avtor: MAN MAN

V povezavi s tovarniško vgrajeno opremo, kot so izostanek predelne stene, vrtljivi sedeži za voznika in sovoznika, posebne tkanine za sedeže za avtodome, druga baterija (AGM) in enota CSM (KFG), tvorijo zelo dobro osnovo za premium avtodome, ki jih nato proizvajalci avtodomov lahko razširijo. Prek MAN Individual je mogoče dodati dodatne prilagoditve, kot so zatemnitev vetrobranskega stekla za voznika in sovoznika in samodejna stopnica na desnih drsnih vratih z integriranim zaznavanjem ovir (Autostop). 

Zračno vzmetenje in večja tovarniška moč

MAN Individual bo od tretjega četrtletja dalje ponujal še dve zelo koristni opciji. Prvo je štirikanalno zračno vzmetenje. Ponuja različne načine vožnje, funkcijo samodejnega naravnavanja, posebej za avtodome, in se odziva na različne pogoje obremenitve. Del obsega funkcij bo tudi terenski način z največjo potjo.

Druga novost pa je opcija stalnega povečanja moči motorja na 149 kW (202 KM). Namenjeno je strankam iz različnih segmentov, katerih vozila so na cesti pogosto polno natovorjena, na primer gasilska ali reševalna vozila, avtodomi ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.