Avto
365 ogledov

Konec preprodaje in služenje s porscheji

Porsche 911 GT3 Porsche
Šefi Porscheja so se razjezili, ker nekateri kupci bogatijo na račun njihovih avtomobilov. Nekateri Porschejevi modeli, predvsem GT različice in omejene serije, na "second-hand" trgu dosegajo nekajkratne vrednosti v primerjavi z vozili, ki zapustijo tovarno. Zato nekatere "stalne stranke" dobro živijo na račun preprodaje. To naj bi se zdaj končalo.

Šef Porscheja Andreas Preuninger je v nedavnem intervjuju za revijo Car and Driver potarnal, da ni vesel, da se nekateri njihovi avtomobili znajdejo v rokah špekulantov in preprodajalcev vozil, ki z njimi ustvarjajo dobiček.

Preuninger je dejal, da bodo temu naredili konec in s tem ohranili ugled podjetja. "Osebno si želim, da naše avtomobile vidim na cestah. Zato smo jih proizvedli. So preprosto predobri, da bi jih nekdo zbiral in bi se na njih nabiral prah. To, da želijo nekateri z njimi le služiti, mi ni všeč," pravi Preuninger.

Bistvo omejenih serij avtomobilov ni pridobivanje njihove vrednosti. Šef Porscheja pravi, da ne želi, da za vsak proizvedeni avtomobil, kupci položijo denar "na streho". Zato bodo od zdaj naprej skrbno spremljali, kdo od njihovih kupcev preprodaja avtomobile in na ta način sestavili črno listo.

Porsche ni naložbeni sklad

"Ne prodamo veliko avtomobilov, še posebej ne tistih v omejenih serijah. Zato poznamo svoje kupce in jih ni težko spremljati," dodaja Preuninger, ki odgovarja tudi kupcem modela 911, ki so se ob pojavu različice GT3 razjezili na Porsche, ker se je odločil vozilo ponuditi z ročnim menjalnikom, saj se jim je zdelo, da bo 911 R zaradi tega izgubil vrednost. "Porsche je proizvajalec avtomobilov in ne naložbeni sklad," odgovarja Preuninger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.