Avto
5546 ogledov

Land Rover ponuja veganski avto

Jaguar Land Rover
Glavni oblikovalec Jaguar Land Roverja se opravičuje, ker morajo zavoljo želja kupcev pobiti toliko krav.

Jaguar Land Rover uvaja živalim prijaznejšo, a nič manj ceneno alternativo usnju. Pri znamki namreč zaznavajo vse pogostejše želje kupcev, ki v avtu nočejo imeti nič, kar bi jih spominjalo na pobite živali. Brez usnjenih sedežev, volana, ročice menjalnika, armaturne plošče ... "Odnos do živalskega usnja se spreminja," je za avstralski Drive dejal šef oblikovanja Gerry McGovern. "Osebno bi bil zelo vesel, če bi že jutri prenehali vgrajevati usnje, saj mi ni všeč, da moramo zanj pobiti vse tiste krave. A sedaj imamo nov material, ki nam podobno omogoča ustvarjati prestižnost in čustva."

Novi kompaktni suv range rover velar bo tako na voljo v "veganski" različici, v kateri bo usnje v določeni meri zamenjala tkanina. A ne kakšna poceni izpeljanka, temveč iz na posebne načine obdelan material, pri katerem uporabljajo od avstralske volne do odpadnih plastenk. Tkanina bo namenjena ne le za sedeže, temveč tudi obloge vrat in armaturno ploščo. Cena za takšno vegansko usmeritev pa ne bo poceni, saj bo tkanina ovrednotena na ravni prestižnega usnja.

Range rover velar | Avtor: Land Rover Land Rover

Pred Jaguar Land Roverjem je v vegansko smer že zapeljal tudi Tesla, ki je napovedal, da bo usnje postopoma odstranil iz svojih avtomobilov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • damir 08:25 16.avgust 2017.

    Kot, da te krave pobijejo samo zaradi usnja! Oblikovalcu se smilijo krave, a jih nato v prestižnih restavracijah dobesedno požrejo v razno raznih oblikah! Hinavska politika reklame...