Avto
16 ogledov

Leon je zrasel v karavana

Seat leon ST
1/12
Seat
Seat je razkril tretjo modelsko različico leona. Po tri- in petvratnem leonu prihaja še karavanski ST.

Seat je novo, tretjo generacijo leona, predstavil lani na avtomobilskem salonu v Parizu. Najprej kot petvratno kombilimuzino, kasneje pa še kot trivratni leon SC (sportcoupe), ki je bil predstavljen letos na avtosalonu v Ženevi. Zdaj je na vrti karavanski ST (sportstourer), ki bo po premiernih uradnih fotografijah na spletu, javnosti prvič predstavljen septembra na avtosalonu v Frankfurtu.

Tudi leon ST je narejen na prilagodljiv Volkswagnovi MQB platformi. Prtljažnik v osnovi meri 587 litrov, s podrtimi zadnjimi sedeži pa 1470 litrov. Za primerjavo, zadek v novi škodi octavii combi narejeni na isti platformi meri 610 litrov, v karavanskem golfu (variant) pa 605 litrov. ST je s 1.233 kilogrami za 45 kilogramov težji od petvratnega modela.

Motorno paleto sestavljajo bencinski in dizelski motorji znani iz preostalih dveh leonov z razponom moči od 63 (86 KM) do 135 kilovatov (184 KM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.