Avto
55873 ogledov

Lidl v množično prodajo avtomobilov

Kia stonic Saša Despot
Trgovska veriga Lidl je pred dvema letoma svojim kupcem ponudila poceni fiat 500. Zdaj diskontni trgovec začenja z bolj dolgoročno prodajo avtomobilov.

Lidl v Nemčiji začenja sodelovanje s platformama Vehiculumom in Sixt Leasingom, kar pomeni, da lahko njihovi kupci pri njih spet kupujejo avtomobile. "Načrtovali smo dolgoročno sodelovanje," je za spletno stran Automobilwoche dejal tiskovni predstavnik Vehiculuma.

Nakup avtomobila Avto Vsak drugi nov avto je na lizing

Na začetku so pri Lidlu v ponudbo vključili model kia stonic. Za 135 mesečnega obroka se mora potrošnik zavezati za najem vozila za vsaj 48 mesecev, za to ceno pa ne sme prevoziti več kot 10.000 kilometrov na leto. Kupci sklenejo pogodbo s Sixt Leasingom. Vsa vozila so izdelana vnaprej, čakalna doba pa je od šest do osem tednov.

denar evro Nakup avta Avto Avto na lizing: po petih letih obrok, da te kap

Lidl na svoji spletni strani v okviru sodelovanja ponuja še dve vozili: cena mesečnega najema za renault twingo se začne pri 99 evrih, za renault clio pa pri 109 evrih na mesec. Rok dobave za oba je od pet do sedem mesecev.

Renault twingo i feel slovenia | Avtor: Renault Renault

Otroci v vrtcu dodatki Slovenija Avto na kredit šteje, na lizing pa ne?

Dodatno plačilo za paket vzdrževanja

Kupec lahko vozila prevzame na treh lokacijah: v Berlinu, Münchnu in Egelsbachu blizu Frankfurta. Po želji lahko kupcu proti plačilu vozilo tudi dostavijo. 

Poleg tega se lahko kupci odločijo za paket vzdrževanja, ki stane dodatnih 20,80 evra: Sem spadajo vsa predpisana vzdrževalna in servisna dela ter vsa popravila, povezana z obrabo (npr. zavore) in okvarjeni deli.

Avto nakup Avto Kako kupiti avto, je boljši lizing ali kredit?

Spomladi 2019 je Lidl skupaj z Vehiculumom in prodajalcem avtomobilov König že imel podobno akcijo. Kupci so lahko fiat 500 dobili od 89 evrov naročnine na mesec. V enem tednu so v akciji sklenili posel s 1.000 vozili.
 

Komentarjev 6
  • Igor Trček 20:13 03.marec 2021.

    Dejte vsaj naslov prov napisat. NAJEM avta bo ne prodaja. Ker boš plačeval NAJEMNINO.

  • TistoPravo 19:01 02.marec 2021.

    Torej bo kupec še prodajalec hkrati..,kot je navada po teh paletnih ponudnikih...me prou zanima, katera avtoznamka se bo odločila za tako razprodajo ugleda...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:44 02.marec 2021.

    kaj pa cena?