Avto
2364 ogledov

Kaj si mislite o tem avtu?

Maybach Ultimate luxury
1/12
Mercedes-Maybach
Maybach je presenetil. Mogoče je samo dvoje - vam je všeč ali pa boste zavijali z očmi.

Maybach je na predvečer avtosalona v kitajskem Pekingu predstavil koncept Ultimate Luxury. Očitno v prihodnosti stavijo na videz hibrida med klasično štirivratno limuzino in suvom ter še pravi čas odgovoriti na izziv, ki jim ga bo skoraj postavil Rolls-Royce s svojim serijskim "high-body" modelom cullinan.

Kar 22-palčna platišča se pri maybachu mešajo s "3-box" videzom, medtem ko je vse, kar je na in še posebej v 5,2-metrskem avtu, inkarnacija čistega luksuza. 

Čeprav je zelo vozniško naravnan, z dvema 12-palčnima zaslonoma pred volanom, pa je glavni poudarek na vožnji zadnjih dveh potnikov, saj koncept nakazuje na udobje predprvega razreda. Ebonovina, nappa usnje, diamantni šivi - prav revno se tam zadaj ni mogoče počutiti. Ne manjka niti Kitajcem tako ljub servis s skodelicami za čaj.

Maybach Ultimate luxury | Avtor: Mercedes-Maybach Mercedes-Maybach

Med drugim znajo možgani avta poskrbeti, da samodejno izbere pot do sestanka, ki je v tistem trenutku v lastnikovem koledarju.

Za pogon skrbi elektrika s štirimi elektromotorji in 80 kWh baterijo. Doseg z enim polnjenjem je prek 350 kilometrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.