Avto
113 ogledov

Mclaren 570S pri 315 km/h z odprto streho

McLaren 570S spider
1/9
McLaren
McLaren je predstavil nov model svoje vstopne športne serije. 570S spider je užitek brez strehe prenesel v eno športno kategorijo nižje.

Športna serija, ki sestavlja McLarnove modele 540C, 570S coupe in 570GT, je tako dobila novega člana. McLaren trdi, da različica spider ni v ničemer slabša po zmogljivostih v primerjavi s 560S coupejem, čeprav ima 46 kilogramov višjo maso.

A vsi dodatni kilogrami so zgolj posledica dodatnega mehanizma za spravilo strehe, ki svoje delo opravi v 15 sekundah in pri hitrostih do 40 km/h. Same konstrukcije vozila pa niso dodatno ojačevali, saj trdna ogljikova vlakna zagotavljajo izredno togost, pravijo pri britanski znamki. Sama streha je sicer vzeta iz še športnejših modelov v paleti proizvajalca in sicer iz kabrioletskih različic 650S in 675LT.

Zaradi drugačne aerodinamike pa so malenkost vignili zadnji spojler, tako da zmore avto na ravni in zaviti cesti izkoristiti vse, kar nudi 3,8-litrski sredinsko umeščeni V8. Ob pomoči sekvenčnega sedemstopenjskega menjalnika avto pospeši do 100 km/h v 3,2 sekundi, z zaprto streho pa je končna hitrost kar 328 km/h. Če bi radi med hitro vožnjo spremljali še nebo, bi to lahko počeli pri hitrostih do 315 km/h.

Cena za hitrega angleškega uživača se prične pri okoli 190 tisočakih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.