Avto > Mehanik leta
332 ogledov

10 najdražjih popravil pri avtomobilih

Mehanik Profimedias
Ste se kdaj vprašali, kolike lastnike superavtomobilov stanejo popravila? Zavarovalniška hiša Warranty Wise, ki ponuja zavarovanje vozil, je nedavno objavila najdražja izplačila svojim strankam od leta 2000 naprej. Takrat je bila zavarovalnica ustanovljena.

Podatki o pokvarljivosti vozil in stroški, ki nastajajo pri tem, so varovana skrivnost, v javnosti pa se pojavljajo različne številke stroškov popravil.

Proizvajalci vozil, sploh tisi superšportnih, ta podatek neradi razkrivajo. Vendar pa so pri zavarovalnici Warranty Wise to storili in razkrili stroške, ki so nastali zaradi napak, ki jih niso povzročili lastniki, ampak je odpovedala tehnologija. Na vrhu seznama je lamborghini murcielago, katerega popravilo motorja je stalo 15.716 evrov.

Menjalniki množično na lestvici

Pri popravilo motorja pri porscheju 911 je nastal strošek v višini skoraj 12.000 tisoč evrov, na tretjem mestu lestvice, z enako napako, je maserati 4200 - popravilo je stalo le 50 evrov manj kot pri porscheju 911.

Zanimivo je, da je med najvišjimi stroški popravil le enkrat omenjena elektornika vozila (popravilo pri ferrariju 550 je bilo dražje od deset tisoč evrov), preostalih šest napak na lestvici Top 10 najdražjih popravil pa pripada menjalnikom, bodisi ročnim ali samodejnim.

Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Popravilo klime več kot 2.000 evrov

Warranty Wise poleg omenjenih desetih najdražjih napak navaja še nekatera draga popravila. Tako je popravilo klime na maseratiju granturismu stalo 2.201 evra, medtem, koje menjava vodne črpalke na modelu spider istega modela stala 2.660 evrov. Popravilo motornega računalnika (ECU) pri ferrariju 360 modena je bilo nekoliko cenejše - 2.335 evrov, skoraj enak strošek je nastal pri popravilu ležajev koles na ferrariju F355.

Visoki stroški popravil tudi pri množičnih znamkah

Mesečni znesek zavarovanja v primeru popravil se pri zavarovalnici začne pri okoli 20 evrih, šef Warranty Wiseja Lawrence Whittaker pa je dejal: “Ko lastniki vidijo, za kako visoke stroške gre lahko pri popravilih, je mesečni znesek, ki ga vplačajo za zavarovanje zanemarljiv, sploh pri eksotičnih športnih avtomobilih."

Menjalnik | Avtor: Audi Audi


Whittaker dodaja, da drugo dejstvo, da imajo pri njih zavarovanih veliko vozil množičnih znamk, kot sta Renault in Volkswagen, govori o tem, da so lahko tudi pri teh vozilih stroški popravil vrtoglavi. Pri zavarovalnici so izjavo potrdili s podatkom, da je bila tudi v primeru popravila renault grand espace in volkswagen passat že višja od 5.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.