Avto > Mehanik leta
781 ogledov

Strast do ogromnih jeklenih »konjičkov« mu je bila položena v zibelko

Kandidat za izbor Mehanika leta 2018 Jure Kozjek osebni arhiv
Eden od 26 kandidatov za Mehanika leta 2018 je tudi Jure Kozjek, za katerega pravijo, da mu je bila strast do ogromnih jeklenih »konjičkov« položena v zibelko.

Jure Kozjek je svojo pot mehanika začel že v zgodnjih otroških letih, ko je kot majhen deček z občudovanjem opazoval očeta pri popravljanju težkih kamionov MAN. Opazovanje je sčasoma preraslo v asistiranje in ljubezen do poklica mehanik je bila rojena.

Danes Jure družinsko tradicijo v podjetju MAN Truck & Bus Slovenija več kot uspešno nadaljuje tudi sam. Kot pravi, je osnovno znanje prejel v sklopu formalnega izobraževanja za mehanika. Tisto najdragocenejše znanje, ki loči uspešne od manj uspešnih, pa je prejel od očeta, ki je svojo karierno pot mehanika prav tako preživel v podjetju MAN. Za nov cilj na svoji več kot uspešni karierni poti si je Jure zastavil osvojitev naziva inženir strojništva.

V svojem vsakodnevnem delu uživa, ker, kot pravi sam, mu vsak kamion predstavlja nov izziv, ki se skriva pod pokrovom motorja. Zadovoljstvo strank pa je dodaten motivator, ki ga žene naprej.

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Trenutno se Jure veseli prvih električnih kamionov in popolnoma nove zgodbe, ki jo le-ti prinašajo v mehanično stroko.  

Verjamemo, da bomo o Juretu slišali še veliko.