Avto > Mehanik leta
72 ogledov

Tretjič za laskavi naslov Mehanik leta

Mehanik leta 2015 Saša Despot
Spletni portal zurnal24.si in revija Mehanik in voznik letos že tretjič zapored organizirata izbor Mehanik leta. Tudi v izboru z letnico 2016 bodo bralci med prijavljenimi kandidati izbrali deset finalistov, ki se bodo pomerili v teoretičnih in praktičnih nalogah. Glasovanje že poteka.

Motorna vozila današnjega časa so vse bolj tehnično in tehnološko kompleksna, zato je zelo pomembno kakovostno vzdrževanje. Tudi starejša vozila potrebujejo dobre servisne mojstre, tako za redne servisne posege kot tudi za različna popravila, saj le tako lahko ostanejo v dobri vozni kondiciji. Seveda si vsak lastnik vozila tudi želi, da so napake in okvare odpravljene v čim krajšem času.

Dobri mehaniki so zaželeni tako kot dobri gostinci, zdravniki, frizerji in različni obrtniki. Zato letos že tretjič širimo glas o tistih, ki znajo, zmorejo in hočejo. V okviru izbora Mehanik leta 2016 iščemo dobre prakse in najboljše mehanike, ne glede na to, ali prihajajo iz pooblaščenih ali neodvisnih servisnih mrež oziroma imajo neodvisno mehanično delavnico.

Glasovanje že poteka

Glasovanje smo odprli  6. oktobra in bo potekalo vse do 15. novembra. Bralci bodo z glasovanjem izbrali deset finalistov, ki se bodo konec novembra v popoldanskem času pomerili na zaključni prireditvi.

Tam jih čaka preizkus teoretičnega znanja in preverjanje praktičnih spretnosti. Tudi letos bosta teoretični in praktični del potekala na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), teoretični del v učilnici, praktični pa v šolski avtomehanični delavnici. Nad tekmovanjem bo bdela strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov SPŠB in obeh medijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.