Avto
47 ogledov

Mehanik razbil predsednikov avtomobil

Mercedes-Benz GL 500 Mercedes-Benz AG
Kar milijon evrov škode je nastalo na blindiranem mercedesovem športnem terencu 500 GL, s katerim prevažajo srbskega predsednika Tomislava Nikolića.

Šejk Združenih arabskih emiratov Mohamed bin Zajed je lani Srbiji poklonil tri blindirana vozila mercedes 500 GL, vredna kar tri milijone evrov. Vzrok naj bi bil obubožan vozni park državnih organov.

Šejk se ni želel voziti v starih "kripah“

Šejk je namreč med dvotedenskim bivanjem opazil zelo osiromašen vozni park državnih organov. V Srbiji so ga sicer sprejeli z vozili, ki jih je uporabljal tudi predsednik Tomislav Nikolič, a so bila to vozila stara od 10 do 15 let, kar je bilo za šejka nesprejemljivo, zato je takoj zavrtel telefon in iz Abu Dabija naročil, naj v Srbijo nemudoma z letalom dostavijo luksuzna vozila.

Enega od treh prestižnih terenskih vozil, ki tehta štiri tone in zmore hitrosti do 300 kilometrov na uro, so pretekli teden razbili. Nesreča se je zgodila po servisu, ko se je mehanik, po pisanju srbskega Kurirja naj bi mu vozniško dovoljenje poteklo, z vozilom odpeljal na testno vožnjo po Beogradu. Le po nekaj minutah vožnje se je zaletel v avtobus, ki naj bi spreminjal smer brez uporabe smernih kazalcev in bil tudi kriv za nesrečo. Udarec je bil tako silovit, da je avtomobil nevozen, po pisanju srbskih medijev pa naj bi nastalo za milijon evrov škode.

Na incident se je odzval tudi srbski predsednik Tomislav Nikolić, ki je povedal, da se niso spoštovale procedure, ki so predvidene za servis. Tudi na testiranjih po servisu bi morala pred in za službenim vozilom peljati spremljevalna vozila, ki morajo biti označena.

"Če želite nekoga ščititi, potem morate ščititi tudi vozila v katerih se te osebe prevažajo, ali pa objekte v katerih stanujejo," je bil jasen Nikolić.

Incident že leta 2010

Srbija s službenimi vozili nima sreče. Leta 2010 so poškodovani tudi takrat nov blindirani mercedes takratnega srbskega predsednika Borisa Tadića, za katerega so odšteli 620 tisoč evrov. Službeni voznik je med obračanjem vozila trčil v stekleni kiosk. Steklo je precej poškodovalo predsedniški avto; škodo so ocenili na 30 tisoč evrov. Pokrila jo je zavarovalnica.

Zanimivo pri vsej zgodbi je zlasti vprašanje, kako je mogoče, da je voznik sploh trčil v kiosk, saj naj bi bilo drago vozilo opremljeno z najboljšo možno zaščito in senzorji na vseh straneh.

Prav to popravljeno nemško limuzino bo lahko zdaj uporabljal Nikolić.

Komentarjev 2
  • JohnSmith30699 10:09 13.april 2014.

    kako tipično za žurnal, na prvi strani majhna mini slikca razbitega avta, v dejanskem članku pa, o najbolj pomembnem delu samega članka, ne duha ne sluha! A lahko objavite še večjo sliko v članku !!!?

  • mph 01:59 13.april 2014.

    Taki in podobni "šejki" so osnovni problem tega sveta. Pohlep, sveta vladar. In bo njegov konec.