Avto
2289 ogledov

Mercedes GLC coupe se je odpeljal naravnost v lepotilni salon

Mercedes-benz GLC coupe
1/12
Mercedes-Benz AG
Osvežen videz za križanca.

Mercedes-benz GLC coupe je dospel do točke, ko je bilo potrebno ukrepati. To ni presenečenje, saj je GLC "necoupe" to prenovo pred kratkim že doživel. Coupe dokaj vestno sledi vsemu seznamu novosti, ki so jih v matični tovarni namenili predhodniku. Spoznali ga bomo po nekoliko spremenjeni "diamantni" motorni maski z izrazito enojno letvijo, še bolj pa po novi grafiki dnevnih LED svetil. 

Nove oblike je zadnji difuzor. Med notranjimi novostmi je namesto klasičnih merilnih igel voznik dobil digitalni zaslon, nov volan z gumbi in ploščicami na dotik ter posodobljeno generacijo MBUX infotainment sistema z do 10,3 palčnim zaslonom. Namesto okroglega gumba za nadzor nad vmesnikom pa ima na dotik občutljivo ploščico. Za doplačilo pozna tudi upravljanje z gestami. 

Mercedes-benz GLC coupe | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Med tehničnimi novostmi se je posodobil z različni asistenčnimi funkcijami, recimo kamero, ki je prilagojena vzvratni vožnji s prikolico. Med opcijami je sedaj na voljo dinamično podvozje s prilagodljivimi blažilniki. 

Pod motornim pokrovom je GLC coupe bogatejši za posodobljene agregate, že prilagojene na prihajajoči okoljevarstveni standard euro 6d. 

BMW M5 Avto Danes vozim BMW, jutri mercedesa

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.