Avto
1037 ogledov

13 centimetrov dodatne ritke

Mercedes A limuzina
1/15
Mercedes-Benz AG
Mercedes je uradno pokazal limuzinsko različico novega razreda A.

Potem ko smo že spoznali kitajsko različico, ki je še bolj razpotegnjena, je Mercedes-Benz predstavil še običajno limuzinsko izpeljanko A, ki bo namenjena evropskim kupcem. 

V primerjavi s kombilimuzino je avto 13 centimetrov daljši in tako sega do 4,46 metra. Glavna razlika se začne od B stebrička dalje z daljšo streho in zadnjimi vrati, telo pa se zaključi po limuzinsko, čeprav v dokaj kratki maniri. Prednost limuzine pred kombilimuzino bodo občutili predvsem zadnji potniki. Prtljažnika je 420 litrov, kar je le malenkost manj v primerjavi z glavnim rivalom, audijem A3.

Posebnost limuzinskega A je njegova izredna aerodinamika, saj je s količnikom 0,22 to najbolj aerodinamičen serijski avto na svetu. 

Mercedes A limuzina | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Vsaj na začetku ga bosta poganjala dva motorja. A200 bo imel vgrajen 1,3-litrski turbo bencinski motor (120 kW/163 KM), A180 d pa 1,5-litrskega dizla (85 kW/116KM). Med standardno opremo bo že MBUX infozabavni sistem, sicer pa si bo kupec v njem lahko zamislil vse, kar zmore moderni A.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.