Avto
3433 ogledov

Mitsubishi na ceste po 10 letih vrača legendo

Mitsubishi ASX Mitsubishi
Mitsubishi na ceste vrača mali kompaktni model B razreda colt. Na voljo bo v jeseni prihodnje leto.

Po skoraj 10 letih se Mitsubishi Motors vrača v evropski B segment z novo generacijo petvratnega modela colt, ki bo na voljo v jeseni 2023. Colt bo dopolnil ponudbo MItsubishija v Evropi, ki šteje še mestni model space star, kompaktni križanec eclipse cross PHEV in nedavno najavljeni SUV ASX.

Mitsubishi logo Velika verjetnost! Avto Bo Mitsubishi izdeloval avte v Novem mestu?

Prodajna paleta japonskega proizvajalca vozil bo v letu 2023 vsebovala tako limuzinske kot SUV izvedbe, vse na voljo tudi z elektrificiranimi pogoni. Prvič predstavljen kot ime modela vozila leta 1962 ima colt bogato dediščino – je zagotovo legendarno imen Mitsubishija. Zadnja generacija, ki so jo izdelovali tudi v Evropi, je bila prodana v več kot 400.000 enotah med leti 2004 in 2014.

Mitsubishi ASX Razkritje Avto Razkritje: Mitsubishi pripravlja močno orožje za boj na trgu SUV vozil

Novi colt bo po obljubah Mitsubishija ponujal najnovejšo tehnologijo znamke, celotno paleto pogonskih sklopov in bo proizveden v Renaultovi tovarni Bursa v Turčiji. Tako kot že ASX, bo tudi colt narejen na CMF-B platformi, ki so jo razvili skupaj v Renault-Nissan-Mitsubishi zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.