Avto
70 ogledov

Mustang najbolj prodajan športni avto v Nemčiji!

mustang Anže Petkovšek
Mustang je osvojil svet. Fordova poteza, da svoj legendarni športni avto ponudi na globalnih trgih, je bila zadetek v polno. V Nemčiji je pohodil celo porscheja 911 in audija TT.

Mustang šeste generacije je prvič uradno prestopil meje ZDA in se prodaja na prek stotih trgih sveta. Automotive News poroča, kako uspešna je bila ta odločitev Forda, ki se je zanjo odločil šele po 50 letih od rojstva tega modela, saj je mustang na številnih trgih sveta na mah postal najbolj prodajan avto v razredu športnih vozil, čakalne dobe nanj pa postajajo vse daljše. Slednje je še posebej pereč problem za trge, kjer vozijo z volanom na desni, saj je mustang prvič na voljo tudi v takšni različici. 

Glavni in daleč največji trg za mustanga je seveda še vedno v ZDA, kjer je daleč za seboj pustil najbolj srboritega tekmeca, chevrolet camara. A tudi v Evropi je po mustangu seglo že prek 20 tisoč kupcev, kar je za ta razred vozil izjemen rezultat. Še posebej zgovoren pa je podatek iz Nemčije, kje so jih v slabem letu prodali šest tisoč, kar je denimo več kot porschejev 911 ali audijev TT, dveh klenih nemških športnikov. Težko verjetno, ampak mustang je trenutno najbolj prodajan športni avto v Nemčiji!

Ob tem je zanimiv še podatek, da nemški kupci bolj posegajo po GT-ju, torej V8 5,0-litrski različici, medtem ko je cenejši in varčnejši V6 z 2,3-litrskim Ecoboost motorjem v ozadju. Eden od treh prodanih mustangov v Nemčiji pa je kabriolet.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.