Avto
9150 ogledov

Na avtocesti zgorel redki in dragocen avto

Ferrari Feuerwehr/DRK
Na nemški avtocesti je zagorel dragoceni ferrari. Ko so gasilci dokončali delo, je ostalo bore malo.

Po poročanju Focusa je leto dni star ferrari F12 tdf, vreden okoli milijona evrov, zagorel v četrtek popoldan med vožnjo po avtocesti A3 pri kraju Dierdorf v smeri Kölna. Voznik je najprej zaslišal močan pok, nato pa so iz avta pričeli švigati plameni. 

Voznik in sopotnik sta imela ravno še toliko časa, da sta varno ustavila in se umaknila. Za ferrarija pa ni bilo pomoči. Verjetno je bila kriva tehnična okvara.

Ferrari | Avtor: Feuerwehr/DRK Feuerwehr/DRK

Ferrari F12tdf je zelo redek avto, saj so naredili le serijo 799 primerkov. Vsak je bil ocenjen na milijon evrov. Njegova posebnost je naravno polnjeni 6,3-litrski V12 motor, ki proizvaja kar 574 kW (780 KM) moči. Do 100 km/h pospeši že po 2,9 sekunde, najvišja hitrost je prek 340 km/h.

Za razliko od klasičnega modela F12 je tdf tudi precej lažji in izdatno prilagojen za vožnjo po zaprti pisti. Zato velja za enega najhitrejših ferrarijev vseh časov. 

Ferrari F12 tdf | Avtor: Ferrari Ferrari
Ferrari F12 tdf | Avtor: Ferrari Ferrari

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.