Avto
31 ogledov

Na grad na vožnjo v električnem avtu

Električni smart Andrej Leban
Ljubljanski grad bo v jutri in v petek gostil simpozij o električni mobilnosti, hkrati bodo lahko vsi obiskovalci tudi sami sedli za volan električnih vozil.

Na simpoziju bodo skušali udeleženci odgovoriti na vprašanja o prihodnosti električnih vozil pri nas, pri tem pa bodo odgovore pomagali iskati tudi strokovnjaki s tega področja iz tujine, med njimi Franco Gonzalez, tehnološki analitik pri svetovalnem podjetju IDTechEx, ki je za Evropsko komisijo izdelalo raziskavo o poslovnih možnostih za inovacije pri nizkoogljičnih vozilih za mala in srednja podjetja. Organizator simpozija Primož Lemež je prepričan, da gre za enega največjih poznavalcev električne mobilnosti na svetu, zanimivo pa bo med drugim tudi predavanje Uršule Krisper o slovenski mreži električnih polnilnic in Marka Logonderja o zelo uspešnem norveškem modelu uvajanja električne mobilnosti.

Poskrbljeno bo tudi za vse, ki boste želeli v živo preizkusiti električno različico volkswagen golfa, upa, smarta ali nissal leafa. V času kongresa bodo namreč potekale tudi testne vožnje.

Prodaja električnih vozil je v porastu. Ocena ja, da bo finančni promet električnih in hibridnih vozil do leta 2025 porasel na preko 533 milijard dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.