Avto > Na Štrom
487 ogledov

Karavanski volkswagen passat je dobil električnega naslednika

VW ID,7 tourer
1/12
Volkswagen
Volkswagen nadaljuje izročilo velikih karavanov. Električni limuzini srednjega razreda ID.7 je dodal še karavansko različico ID.7 tourer, ki razpolaga s 605 litri prtljažnika.

Volkswagen je tako ob bok svojim klasičnim karavanom golfu variantu, passatu varianti in arteonu shooting star postavil. Še električni karavan ID.7 tourer, ki je serijska izvedba študije ID. space vizzion, ki smo si jo lahko ogledali novembra 2019.

VW ID,7 tourer | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Po petih letih razvoja torej na ceste prihaja električni karavan srednjega razreda volkswagen ID.7 tourer, s katero si deli tudi dimenzije, medosno razdaljo 2,971 metra ter dolžino 4,961, širino 1,862 in višino 1,536 metra.

Ko gre za ureditev notranjosti, je ID.7 tourer sicer identičen limuzinskemu ID.7, razlikuje pa se predvsem po prtljažniku, ki je z osnovnimi 605 litri za 73 litrov večji od limuzinskega, ob zloženi zadnji klopi pa s 1.714 litri za 128 litrov presega limuzinskega.

VW ID,7 tourer | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Brez zlaganja zadnje klopi je mogoče v prtljažniku voziti predmete z dolžino do 1.075 milimetrov, po zlaganja zadnje klopi pa do 1.948 milimetrov. Prtljažnik pa je širok natanko meter. Volkswagen ponuja tudi strešni kovček, ki prevozniške sposobnosti poveča še za 460 litrov.

Za pogon skrbi enak motor kot v ID.7, ki razvija moč 210 kilovatov in navor 545 njutonmetrov, doseg pa je odvisen od kapacitete baterije. Osnovna bo različica pro z baterijo s kapaciteto 77 kilovatnih ur , močnejša pa bo različica pro S z baterijo s kapaciteto 86 kilovatnih ur, ki naj bi zadostovala za doseg do 685 kilometrov.

VW ID,7 tourer | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Različne bodo tudi moči polnjenja. Manjša baterija se bo polnila z močjo do 175 kilovatov, večja pa z močjo do 200 kilovatov, v obeh primerih pa bo za povečanje kapacitete z 10 na 80 odstotkov dovolj manj kot pol ure.

dezurni@styria-media.si

VW ID,7 tourer | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.