Avto > Na Štrom
1838 ogledov

Pomembna pridobitev Cityparka za voznike

Citypark Saša Despot
V nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani so postavili 10 novih polnilnih postaj za električna vozila.

"Mislim, da so naša nakupovalna središča edina v državi, ki imajo vsaj 10 polnilnih mest," je navedel direktor družbe SES Slovenija, pod okriljem katere deluje Citypark, Toni Pugelj.

Električna polnilnica e-vozila Avto Najšibkejši člen so polnilni kabli

Nove polnilnice se nahajajo v prvem nadstropju Cityparkove parkirne hiše, postavil pa jih je Elektro Ljubljana. "Za ogljično nevtralnost do leta 2050 bo treba elektrificirati praktično ves osebni promet. Zato bomo morali postaviti še veliko polnilnic, tako SES kot mi," je dejal predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič.

Električna polnilnica v Cityparku | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Petrol Promo Zanimivo Petrol odprl prvo javno mini vozlišče za hitro polnjenje električnih vozil v Sloveniji

Trgovski centri se bodo morali prilagoditi

"Zavedamo se, da bo prihodnost zelena in da bo vse večji delež slovenskih voznikov prisegal na električna vozila. Tudi sami želimo v prihodnjih letih krojiti brezogljično prihodnost in čisto okolje za prihodnje generacije," pa je med drugim še dejal Pugelj.

Avto Odlična novica za vse, ki potujejo na elektriko

Polnilne postaje niso zadnja investicija, saj v Cityparku napovedujejo dodatna parkirna mesta za kolesa, obiskovalcem je tam že zdaj na voljo mestni sistem izposoje koles Bicikelj. Prav tako je v pritličju Cityparkove parkirne hiše pet parkirnih mest, ki so namenjena uporabnikom storitve Avant2go, torej souporabe električnih avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.