Avto > Na Štrom
41962 ogledov

Iz Gen-I šok za vse tiste Slovence, ki ...

Kartica za polnjenje električnih avtomobilov GEN-I Žurnal24
"Zastonjkarstva« bo za lastnike električnih vozil , ki so polnili s kartico GEN-I s 1. novembrom konec.

"Ali je GEN-I ravnokar ukinil brezplačno polnjenje avtomobilov za lastnike solarnih elektrarn s kartico e-mobilnosti?," se sprašuje uporabnik Twitter profila. Res je, GEN-I je svojim uporabnikom e-mobilnosti poslal elektronsko sporočilo, v katerem voznike električnih vozil seznanja, da bodo s 1. 11. naprej svoja električna vozila lahko polnili na še več polnilnih postajah in z novo aplikacijo Moj GEN-I Charge.

električni avtomobil polnjenje Rabljeni električni v Sloveniji Avto Rabljeni električni v Sloveniji: Neverjetno, koliko so jih prodali v enem mesecu

Nov način zaračunavanja storitve

Z uvedbo aplikacije Moj GEN-I Charge pa podjetje prehaja tudi na zaračunavanje celotnega stroška uporabe (polnjenj) vseh polnilnic, tudi tistih v Sloveniji in na Hrvaškem, kjer so do sedaj njihovi uporabniki plačevali le polnjenje nad omejenim časom. Ob tem ohranjajo naročnino na storitev E-mobilnost v višini 1,22 EUR z DDV na uporabniško kartico. Pri tem je treba poudariti, da je GEN-I med zadnjimi, ki je potegnil potezo, da bo zaračunaval polnjenje e-vozil. 

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica Eko Sklad Avto Vas je strah, da ne bi dobili subvencije za e-avto?

Kot pojasnjujejo v sporočilu, ki so ga v elektronski predal prejeli lastniki polnilnih kartic GEN-I, aplikacija omogoča polnjenje električnih vozil na več kot 200.000 javnih električnih polnilnicah v 28 državah po celi Evropi. Aplikacija ima vgrajen interaktiven zemljevid polnilnih postaj, na katerem lahko vsak poišče lokacije polnilne infrastrukture ter možnosti njene uporabe (število priključkov, njihova priključna moč, zasedenost itd), s pomočjo aplikacije lahko preverijo veljavne cene in postavke variabilnega stroška, ki veljajo za vsako posamično polnilnico, s podrobno specifikacijo opravljenih sej polnjenja pa ima vsak nadzor nad polnjenjem. 

Nakup avtomobila Strma rast cen Avto Kdo bo plačal 35 tisoč evrov za mali avto?

Elektrika ne bo več zastonj

Kot še pojasnjujejo, račun za polnjenje, kot do sedaj, vsak prejme na mesečni položnici za elektriko ali plin. Pri čemer bo ta račun po novem krepko višji, če bodo vozila polnili na javnih polnilnih točkah. Če do zdaj uporabnik ni presegal brezplačnih časovnih okvirov polnjenja na javnih polnilnih postajah, ki so bili do lastnikov električnih vozil zelo radodarni, se je lahko z avtomobilom vozil praktično zastonj, oziroma za dober evro na mesec, kolikor je stala naročnina za kartico, bo po novem drugače. Strošek po bo veliko večji.

Koliko, še ne vemo ,saj so pri GEN-I za zurnal24.si pojasnili, da bo nova aplikacija, kjer bodo vidni ceniki in cene za vsako polnilno postajo posebej, nared do roka, ki je 1.11, a so morali zaradi zakona uporabnike o novem zaračunavanju polnjenja obvestiti 15 dni prej. Aplikacija trenutno uporabnikom tako še ni dosegljiva. So pa še enkrat poudarili, da so med zadnjimi, ki uvajajo plačljivo uporabo električnih polnilnic. Naročnino na e-mobilno kartico GEN-I ima okoli 2.000 uporabnikov. 

Komentarjev 38
  • EVslovenija 08:29 19.oktober 2022.

    Žurnal, prosim dosežite nek nivo novinarstva, vsaj minimalne standarde, ne pa da napihujete naslove zaradi klikov. Realno je vožnja na elektriko na plačljivih polnilnicah 3x cenejša od nafte. Raje bralcem sporočite, da je električno še vedno mnogokrat cenejše in predstavite ...prikaži več realnost, ne pa da jih silite v pregrešno drago vožnjo na nafto. Ste sponzorirani iz strani naftnih trgovcev?

  • EVslovenija 08:16 19.oktober 2022.

    Glede izpustov pa je ob vožnji na elektriko iz premoga 1x čistejši saj skupni izpust EV vozila znaša 12,5kgco2/100km (0,8kgCo2/Kwh termoelektrarna). Diezelski pa ima težavo saj pri proizvodnji nafte generiramo 2,5kgCo2/liter in še 120g/km ob vožnji, kar skupno nanese okoli ...prikaži več 24kgC02/100km. Žal se naftni karteli močno upirajo, novinarji pa včasih zaradi njim tujega področja ne upoštevajo vseh vidikov. Ni treba veliko, da izračunaš koliko boljši je EV za podnebje kljub proizvodnji baterij.

  • EVslovenija 08:09 19.oktober 2022.

    Vsem ki vas rahlo zavaja NAPIHNJEN članek o realnih cenah. ELEKTRIČNI z porabo 15kwh/100km- Z DC polnenju (kWh 0,4€) znaša za 100km poti okoli 6€, AC javno (kWh 0,25€) polnenje pa za 100 km 3,75€. DIEZEL znaša ob porabi 6l/100km ...prikaži večkm za 100km 9,8€. Cena vožnje je tako kar 3x cenejša na elektriko!! To je pravi ŠOK.