Avto > Na Štrom
1815 ogledov

Hibrid izpodriva dizla tudi pri velikih terencih

Toyota highlander
1/6
Toyota
Toyota bo v Sloveniji v prvi četrtini prihodnjega leta ponudila svoj največji športni terenec highlander s hibridnim pogonom.

Kot pravijo pri Toyoti, bo highlander hybrid v Evropi odlično dopolnil ponudbo športnih terencev, ki jo tvorijo RAV4, C-HR in novi najmanjši križanec yaris cross, bo pa tudi dodatni avtomobil s hibridnim pogonskim sklopom, ki ima pri Toyoti že 23 let izročila in je v štirih generacijah doslej poganjal devet avtomobilov.

Toyota yaris cross RAZKRITJE Avto Toyota predstavila svoj najmanjši in najcenejši SUV

Toyota highlander | Avtor: Toyota Toyota

Pametni štirikolesni pogon

Po novem bo hibridni sklop torej svoj prostor našel tudi v hughlanderju hybrid, ki so ga zasnovali na platformi GA-K, na kateri slonijo tudi drugi športni terenci, njen del pa je tudi pametni štirikolesni pogon, pri katerem za pogon zadnjih koles skrbi elektromotor.

Toyota RAV4 PRIMERJAVA Avto Tako zelo so se spremenili priljubljeni avtomobili v 25 letih

V hibridnem pogonskem sklopu bodo združeni 2,5-litrski bencinski štirivaljnik, ki deluje po energetsko bolj ugodnem Atkinsonovem ciklusu, na prednji in elektromotor na zadnji premi ter nikelj-metal hidridna baterija pod drugo vrsto sedežev. Razvijal bo moč 182 kilovatov in v skladu s ciklusom WLTP porabil 6,6 litra bencina na sto kilometrov ter v zrak izpuščal 146 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Voznik bo lahko izbiral štiri vozne programe, eco, normal, sport in trail, ki bodo vsi uporabni tudi zgolj z električnim pogonom.

Toyota C-HR Hybrid Avto Še vedno izstopa, a je tudi hitrejši

Toyota highlander | Avtor: Toyota Toyota

Sedem sedežev

V avtomobilu dolžine 4,950 metra bo sicer dovolj prostora za tri vrste z do sedmimi sedeži, pri čemer bo vstop na zadnjo vrsto olajšala možnost vzdolžnega pomika klopi v drugi vrsti za 18 centimetrov. Prtljažnik bo v osnovi meril 658 litrov, povečati ga bo mogoče na 1.909 litrov, transportne zmogljivosti pa bo povečala še možnost vleke dvotonske prikolice.

toyota yaris, mirai, rav4, tnga Avto Toyota nam je razkrila kaj pripravlja za prihodnja leta

Toyota highlander | Avtor: Toyota Toyota

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.