Avto > Na Štrom
1848 ogledov

Pomembna novost v Revozu

Renault twingo i feel slovenia
1/15
Renault
V Revozu so predstavili nove pridobitve.

V Revozu so kljub zahtevnemu koronskemu letu 2020 s poslovnimi rezultati zadovoljni. Hkrati pa so predstavili novosti, ki tovarno ohranjajo konkurenčno na trgu in hkrati pomagajo pri pospeševanju do elektrifikacije.

Renault E-TECH Nova tehnologija Avto Clio E-TECH gladko porazi dizla

Tovarna Revoz | Avtor: Renault Renault

Renault-Nissan Slovenija in Revoz, kjer izdelujejo najbolje prodajan avto v Sloveniji renault clio in tudi manjšega twinga, sta na digitalni predstavitvi razkrila pomembne avtomobilske novosti za slovenski trg in tudi pomembne novosti za tovarno ter državo Slovenijo. Revoz je namreč največji slovenski izvoznik, saj je ustvaril za 1,8 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje, pri čemer je kar 98 odstotke prodaje povezane s tujimi trgi.

Visoka dodana vrednost na zaposlenega

Kot je na predstavitvi dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, bo država tesno sodelovala s tovarno, ki samo na Dolenjskem zaposluje okoli 3.000 ljudi. Kako pomemben je Revoz za Slovenijo, pove podatek, da je dodana vrednost na zaposlenega 60 tisoč evrov, povprečje v avtomobilski industriji pa je okoli 45 tisoč evrov.

Tovarna Revoz | Avtor: Renault Renault

Izobraževalni center Renault Mirna Peč Avto Najsodobnejši objekt takšne vrste v Evropi

Avtomobilska industrija je po besedah ministra pomemben del slovenskega gospodarstva, saj ustvari približno deset odstotkov BDP in daje delo približno 40.000 ljudem. Dodaja, da je vlaganje v raziskave, razvoj in inovacije omogočilo visoko konkurenčnost na mednarodnih trgih.

Nov obrat za sestavljanje baterij

Prav razvoj je pomemben za nadaljnjo prihodnost tovarne v Novem mestu, kjer so letos začeli tudi s proizvodnjo električnega twinga. Igor Kirar, vodja projekta twingo electric v Revozu, je dejal, da so v tovarni vzpostavili nov obrat za sestavo baterij za avtomobile. 

Renault clio i feel slovenia | Avtor: Renault Renault

Renault Nissan Dacia skladišče Novo mesto Na obisku Avto Sprejem vozil na servis bo drugačen

Postavitev popolnoma novega obrata za sestavo pogonske baterije in skladišča sestavnih elementov baterije se je začela v decembru 2019 in trajala do konca avgusta 2020. Umeščen je v stavbo, kjer se nahaja obrat za sestavo in varjenje karoserij, a je ustrezno ločen in prilagojen posebnim ukrepom za zagotavljanje varnosti in kakovosti dela z baterijami. Na uro so zmožni sestaviti 12 baterij, že prihodnje leto pa bo tretjina vseh proizvedenih avtomobilov v Revozu električnih. Skupna investicija v nov obrat je bila 4,8 milijona evrov in je bila v celoti zagotovljena z lastnim financiranjem. S seboj pa je samo v Revozu prinesla tudi 24 specifičnih novih delovnih mest.

Renault twingo i feel slovenia | Avtor: Renault Renault

Renault ZOE Avto Tale je kriv, da ni električnega clia

Renaulti s slovensko blagovno znamko

Renault in Revoz ter država Slovenija pa vez utrjujejo na poseben način - s slovensko blagovno znamko I feel Slovenija. Sodelovanje sicer sega v letu 2017, ko so v Revozu začeli izdelovati posebno serijo četrte generacije clia I Feel Slovenija, namenjenega le slovenskemu trgu. Kot je pojasnil prvi mož družbe Renault Nissan Adriatic Francois Delion, je različica kljub temu, da je imela najdražji paket opreme, pri prodaji končnim kupcem predstavljala petino vseh prodanih cliov.

Renault twingo i feel slovenia | Avtor: Renault Renault

Izobraževalni center Renault Avto Kako deluje Renaultov štirikolesni volan?

Serijska proizvodnja električnega twinga je v Revozu stekla konec septembra 2020. V zadnjih mesecih električnega twinga iz Revoza že redno dobavljajo kupcem na številnih trgih, med katerimi je največ povpraševanja po tem modelu v Franciji, Italiji in Nemčiji, ki so tudi sicer Revozova najpomembnejša tržišča.

Po novem pa bodo na voljo kar trije Renaultovi modeli modelske serije I Feel Slovenia. Renault je zdaj povezal tudi clia pete generacije, mestni model twinga in povsem električno različico slednjega (vozilo vam bomo bolj podrobno predstavili v naslednjih dneh). Twingo electric je tudi prvi povsem električni renault, izdelan v Sloveniji. V Revozu sicer za Dimler proizvajajo tudi električnega smarta, zato imajo s proizvodnjo električnih vozil že dolgoletne izkušnje.

Tovarna Revoz | Avtor: Renault Renault

Renault Clio E-TECH Hybrid Reportaža Avto Renault s premijskim ozvočenjem

Delion je poudaril, da želijo s povečanjem nabora modelov I Feel Slovenija tovarno v Revozu še utrditi kot naprednega, kakovostnega in inovativnega proizvajalca vozil. 

Počivalšek pa je dejal, da ga veseli, da so pri snovanju novih vozil uporabili najboljše rešitve slovenske avtomobilske industrije in to povezali s slovensko promocijsko znamko. "S to znamko država promovira okolju prijazne, kreativne in inovativne pametne rešitve, zato sem vesel, da bo ta napis krasil tudi vaše električno vozilo," je dejal.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.