Avto
2269 ogledov

Nad driftarje s premazom, ki uničuje gume

Poseben premaz na cesti dirkačem hitreje uniči gume.

Avstralsko okrožje Hume City, ki je del Melbourna, je začelo uvajati nenavadno metodo v boju proti lokalnim dirkačem, ki javne ceste pogosto izkoriščajo za tekmovanje ali driftanje. Asfalt so na določenih mestih, kjer se vozniki še posebej pogosto izživljajo, poškropili s posebno snovjo, ki vpliva na precej hitrejšo obrabo pnevmatik.

Driftanje v Novem mestu Policija ga pozna Avto Policija že na sledi novomeškega driftarja

Kot je po poročanju The Age pojasnil lokalni predstavnik za ceste, je zaradi premaza otežkočeno že vrtenje koles v prazno (driftanje). Če pa vozniku to vendarle uspe, bo guma na pnevmatiki ob tem veliko hitreje izginjala kot na običajni cesti. Če voznik vozi običajno, premaz nima nobenih posledic na obrabo. Premaz je zelo obstojen, potrebno ga je obnoviti na 10 ali celo 15 let.

Kje natančno so uporabili premaz, lokalne oblasti nočejo izdati, a zagotavljajo, da so jim dobro znane točke, kjer se zbirajo tovrstni vozniki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.