Avto
7565 ogledov

Najzanesljivejši rabljeni avtomobili so ...

Mercedes-benz razred E
1/9
Gregor Prebil
Nemška organizacija Dekra, ki se ukvarja s kakovostjo in varnostjo tehničnih izdelkov, vsako leto naredi raziskavo o najzanesljivejših rabljenih vozilih glede na število prevoženih kilometrov. Pričakovano so spet zmagovalci nemški avtomobili.


Poročilo izhaja iz 15 milijonov pregledov, opravljenih na več kot 200 modelih. Pri tem so upoštevane le tipične okvare in nepravilnosti, ki izhajajo iz rabe avtomobila. To so denimo korozija izpušnega sistema ali slabše delovanje vzmeti in blažilnikov, s čimer je mogoče opraviti natančno oceno trajnosti brezhibnega delovanja vozil. Napake, ki so povezane s servisiranjem in vzdrževanjem vozila, kot so obrabljene oziroma poškodovane pnevmatike ali metlice brisalnikov, pri tem niso upoštevane.

Tako kot pretekla leta se je tudi pri najnovejših ocenah izkazalo, da imajo avtomobili z manj prevoženimi kilometri bistveno manj napak od tistih z več prevoženimi kilometri. "S prevoženimi kilometri raste tudi možnost napak. Če ste pri nakupu rabljenega vozila v dvomih, se je vedno dobro opreti na strokovno mnenje," svetujejo pri Dekri.

Nemški avtomobili so osvojili prvo mesto v šestih od devetih razredov. Dekrin naslov absolutnega zmagovalca v vseh razredih je pripadel Mercedes-Benzovemu razredu E.

Avtomobili so pri ocenjevanju razdeljeni v devet razredov, vsak izmed teh pa je razdeljen v tri kategorije, povezane s številom prevoženih kilometrov (0–50.000 km, 50.001–100.000 km in 100.001–150.000 km). Zmagovalce po posameznih razredih najdete v zgornji fotogaleriji.

Komentarjev 5
  • pikijakob 14:57 20.januar 2016.

    če bi kupil mazdo, ne bi niti žarnice menjaval 1x na leto ;)

  • Trovlak 19:39 03.marec 2014.

    Niste resni. Predlani pripeljem 40 let starega Oltcita na servis, pa mi reče serviser, da je njegova delovna ura več vredna kot ta jajca. Pol sm klical okoliške cigane, če ga vzamejo za rezervne dele, pa se mi več noben ne javi.

  • mph 09:17 03.marec 2014.

    Komu drugemu to govori ... imam prvi model Kia Ceed-a, po cca. 7 (SEDMIH!) letih se je komaj pojavil prvi čriček, feeling za vožnjo je top kot pri novem, troši pod 7l pri mestni vožnji, pred par dnevi je bil ...prikaži več na dvigalu, ker sem udaril v eno grčo, vse izgleda kot pri novem, nobene vidne rje nikjer, žarnica mi gre v povprečju ena na leto, .... in stane bistveno manj kot npr. en Golf, da o Mercedesih niti ne govorimo.