Avto
56 ogledov

Naprodaj je avto najbolj priljubljenega mafijca

Cadillac escalade RR Auction
Naprodaj je cadillac escalade, v katerem se je prevažal filmski mafijec Tony Soprano iz filmske serije Sopranovi in z njim ušpičil tudi kakšno kaznivo dejanje ali dva.

Avtomobili so imeli zelo pomembno vlogo v eni najbolj kultnih serij zadnjih 15 let, v kateri je slovel danes že pokojni James Gandolfini kot Tony Soprano, šef mafije iz New Jerseyja. 

V šestih sezonah serije Sopranovi je zaslovel kot samosvoj in mestoma brezčuten povzpetnež, ki je ljubil italijansko hrano in se je na običajne situacije znal odzvati sila burno. Tudi tako, da je pod rušo spravil nekaj svojih sorodnikov in nekdanjih prijateljev. 

Soprano je prisegal na tipične velike ameriške suve. Naokoli se je prve štiri sezone prevažal v chevrolet suburbanu. Nato je presedlal na črnega cadillaca escalada, iz katerega pa je ob neki priložnosti ustvaril totalko.

Takoj se je presedel v belega escalada, ki je ostal z njim do zaključka izjemno gledane in čislane HBO serije. Z njim je bilo posnetih ogromno prizorov, kako se Soprano vozi iz svojega striptiz kluba Bada Bign, z njim je tudi preganjal rivalskega mafijca Phila Leotarda, da se je slednji zaletel v tovornjak. (povezava do prizora).

Escalade ESV, ki je na prodaj, je dejansko eden izmed dveh identičnih vozil, ki so jih za potrebe snemanja najeli pri HBO. Ko so s snemanjem končali, je glavni igralec Gandolfini z dvema podpisoma potrdil avtentičnost avtomobila, saj njegov avtogram escalade še danes nosi na senčniku ter na predalu za rokavice. 

In kaj ima vgrajeno avto letnika 2003?

Poganja ga V8 bencinar s 6,0 litri prostornine in 257 kW moči (350 KM), avtomatski štiristopenjski menjalnik, satelitski radio, DVD infotainment sistem v drugi vrsti z brezžičnimi slušalkami in daljincem, vlečno kljuko ...

Pričakujejo, da bo avto nanesel preračunano med okoli 27 in 47 tisoč evri. Spletna avkcija se prične 12. novembra, zaključi pa teden dni kasneje, najmanjši vložek je pet tisoč dolarjev (4.600 evrov).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.