Avto
47863 ogledov

Nemci so se ob visokih cenah goriv znašli po svoje

Dizelski avtomobili Epa
Tretjina nemških voznikov razmišlja o prihranku goriva z manj vožnjami.

Nekaj več kot tretjina nemških voznikov razmišlja, da bi avto zaradi visokih cen goriva večkrat pustila doma, kaže pred dnevi objavljena raziskava podjetja YouGov. Glavni razlog za tako početje je finančni vidik, torej prihranek pri stroških goriva.

bencin gorivo bencinski servis Napaka servisa Avto Napaka servisa: Po tako ugodni ceni so vozniki točili gorivo

Raziskava, ki jo je povzela nemška tiskovna agencija dpa, je pokazala, da 22,9 odstotka Nemcev že zdaj pogosteje avto pušča doma, medtem ko 12 odstotkov vprašanih namerava prevožene kilometre zmanjšati v prihodnosti.

kolesarska steza Šempeter v Savinjski dolini | Avtor: Saša Despot Saša Despot

petrol Nasveti Avto Nasveti: Kako ob rekordnih cenah goriv privarčevati?

Glavni razlog za takšno početje je denar - 49 odstotkov jih je namreč odgovorilo, da bodo poganjali pedala z namenom prihranka denarja. Za 16 odstotkov je glavni razlog okolje, medtem ko si jih 14,9 odstotka želi biti bolj športno aktivnih.

Omejitev hitrosti znak 30 Predlog Avto Predlog: Zaradi visokih cen goriva hitrost na avtocesti zmanjšana na 100 km/h?

V anketi je sicer tri četrtine vprašanih dejalo, da so do neke mere odvisni od avtomobila, delno tudi zaradi pomanjkanja javnih prevoznih sredstev. Približno polovica voznikov avto uporablja vsaj petkrat tedensko.

bencinska črpalka, gorivo Natoči in vozi Avto Noro obnašanje voznikov na bencinskih črpalkah: Natoči in vozi

Vojna v Ukrajini je povzročila rekordne cene goriva v Nemčiji, kjer je bencin med tednom v povprečju stal 2,09 evra, dizel pa 2,16 evra na liter.

Komentarjev 3
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 12:03 28.marec 2022.

    Pravilna odločitev. Sonce in vsa ostala narava je to vse kar zares potrebuje. Vročih pokrovov in po njimi še bolj vročih motorjev iz izpuhi vred je enostavno preveč. Onesnažega zraka premiksanega z delci pokurjenega fosilca in prahu medtem ko vozila ...prikaži več letijo non stop gor in dol po cestah....pa je sploh že davno bilo preveč. Ljudje pamet v roke..za sistem ki dejansko deluje na kurjenju nafte je dejanko maslo ravno tej 'dobrih fantov' ki se gredo vojno za ozemlja in surovine v 21.st

  • kapibara1 09:46 28.marec 2022.

    Putin: Ne sprašujte me za ceno plina vprašajte vaše EU politike zakaj na našo ceno dodajo 700%

  • QSprm 08:42 28.marec 2022.

    Sankcije, ki naj bi bile proti rusiji, so dejansko sankcije proti lastnim drzavljanom. Nafte je vec kot dovolj in drazenje goriv je cisto navadno vojno dobickarstvo. Sicer pa, ce se je farma mafija bogato okoriscala dve leti, zakaj se nebi ...prikaži več se energetika malce okoristila. Pa dobrodosli na ladji norcev.