Avto
8104 ogledov

Nissan predstavil vročo novost

Nissan rogue
1/18
Nissan
Nissan je pred kratkim napovedal, da bo v naslednjih 18 mesecih predstavil 12 novosti, ena od njih pa je nova generacija modela rogue, ki se v Evropi prodaja pod imenom x-trail.

Novi rogue so uradno predstavili v ZDA, njegov videz pa že nekaj časa ni skrivnost. Bistveno novost v primerjavi s predhodnikom je, da je postavljen na novo platformo CMF-C/D, tudi zato je za 45 kilogramov lažji, ima spremenjeno vzmetenje, sodobnejšo notranjost, nova aluminijasta platišča velikosti od 17 do 19 palcev ...

Nissan rogue | Avtor: Nissan Nissan

nissan juke, slovenska predstavitev Avto Naslednje leto prihaja 600 nissanov jukov

Avtomobil je nekoliko krajši in nižji od predhodnika, a pri Nissanu trdijo, da je v kabini prostora več, predvsem za potnike na zadnjih sedežih. V dolžino meri 4,643 metra, širok je 1,839 metra, visok 1,674 metra, medosje meri 2,703 metra.

Nissan rogue | Avtor: Nissan Nissan

nissan ariya Avto Takšna bo Nissanova električna prihodnost

V kabini je zdaj že znani Nissanov volan s sploščenim spodnjim delom, 12,3-palčni digitalni instrumenti (za dražje različice), nov je infozabavni sistem (velikosti od 8,0 do 9,0 palca), carplay in android auto, za dobro reprodukcijo zvoka bo poskrbel avdio sistem bose z 10 zvočniki.

Nissan rogue | Avtor: Nissan Nissan

Nissan Juke Nissan Avto Nissan zagotavlja: "Ni res, ostajamo v Evropi!"

Omeniti velja izboljšan polavtonomni sistem propilot, ki deluje s pomočjo radarja in vozilo samodejno vzdržuje na voznem pasu, samodejni zavorni sistem zaznava tudi pešce, voznik pred izhodom iz vozila dobi celo opozorilo, če kdo od potnikov ostane na zadnjih sedežih.

Nissan rogue | Avtor: Nissan Nissan

nissan ariya 28. maja dan D Avto Veliki Nissanov načrt dobra novica tudi za Revoz?

Ameriški rogue poganja 2,5-litrski bencinski motor s 135 kilovatov moči in 245 Nm navora, moč pa se na kolesa prenaša s pomočjo CVT menjalnika. Pogon je speljan na prednji kolesi ali na vsa kolesa.

Nissan rogue | Avtor: Nissan Nissan

Za evropski X-trail naj bi bil na voljo tudi dizelski motor, podrobnosti o evropski različici pa bodo znane naknadno. V ZDA bo na voljo že to jesen.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.