Avto
1094 ogledov

Nov ali rabljen avto za 10.000 evrov?

Boste zamenjali svoj avtomobil? (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Nakup avtomobila. Za 10 tisoč evrov dobite novo kombilimuzino C-segmenta s skopo opremo ali bogato opremljen tri leta star karavan D-segmenta.

Slovenija. Trg rabljenih vozil je po prodaji za okoli tretjino večji od trga novih avtomobilov, kaže statistika, zaradi nasičenosti pa cene padajo hitreje in bolj kot pred leti. Kljub temu velja biti pri nakupu rabljenega vozila previden, še posebno glede števila prevoženih kilometrov in garancije.

V nižjih razredih konkurenca
“Pri nakupu rabljenih vozil obstajata dve psihološki meji; prva je med tritisoč in pettisočevri, kjer je nujen element opreme klima, druga pa pri deset tisočevrih, kjer najdemo tudi že limuzine D-segmenta z veliko opreme, tudi usnjem,” je povedal Klemen Gale iz Avtotehne Vis.

Primerjava nakupa rabljenega in novega avtomobila za 10.000 evrov. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Če kupujete majhno kombilimuzino, potem ni bojazni, saj je na izbiro večmodelov zelo različnih znamk. Za vsoto deset tisočevrov dobite tudi kar nekaj opreme, še posebno v sklopu akcijskih ponudb. Stopnico višje je izbire veliko manj; za ta denar ponujajo le še dve ali tri znamke, manj pa je tudi opreme, čeprav je ESC tu večkrat serijski. Zanimivo je, da na trgu za deset tisočakov najdemo tudi nekaj vozil ekskluzivnejših segmentov suvov in kupejev.

Nakup avtomobila. Za 10 tisoč dobite novo kombilimuzino C s skopo opremo ali bogato opremljen, tri leta star karavan D-segmenta. Raziskava zajema naključno izbrane modele v štirih razredih, brez popustov.

Komentarjev 2
  • Bizgec 07:59 24.junij 2011.

    Da imas lahko za ceno novega avta z garancijo in malo opreme 3-5 let star avto brez garancije, nepoznane zgodovine vzdrzevanja in z veliko opreme.

  • d 07:38 23.junij 2011.

    In kaj je zaključek te "raziskave" ?