Avto
2232 ogledov

Nova realnost v avtomobilih

Mercedes-Benz MBUX
1/16
Mercedes-Benz AG
Mercedes je razkril nov uporabniški vmesnik v prihajajočem mercedesu S razreda, ki bo pomenil nov standard v njihovih vozilih.

Z novim razredom S bo predstavljena nova generacija sistemov MBUX, ki bo vozniku ponudila dodatne izboljšave in še več možnosti. Mercedes bo novo generacijo svoje najbolj prestižne limuzine razkrival po etapah. Najprej so razkrili notranjost, vključno z novim uporabniškim vmesnikom MBUX, ki je tudi v premijskem razredu vozil pred nekaj leti sprožil pravo revolucijo na področju glasovnega upravljanja in umetne inteligence.

Mercedes-Benz vision AVTR Avto Mercedes s konceptom pokazal nov material, ki ga je v izobilju

Prvič je bil predstavljen v novem razredu A, zdaj pa z vrhuncem Mercedesove modelske ponudbe prihaja druga, še naprednejša generacija sistema. Nemški inženirji so danes ob tej priložnosti razkrili prve podrobnosti. 

Mercedes-Benz MBUX | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Sproščanje ali delo

Mercedes razred S je v prvi vrsti namenjen direktorjem in poslovnežem. Na poti v službo bodo lahko na hitro pregledali predstavitev, ki jih čaka v pisarni in opravili tudi konferenčni klic, da bi bile manjše spremembe do sestanka že pripravljene. Med daljšo vožnjo do počitniškega doma si bodo lahko potniki ogledali najnovejše spletne filme ali pa poslušali svojo najljubšo avdio knjigo.
Mercedes razred S bo še vedno zasnovan tako, da bo največje udobje namenjeno tistemu, ki sedi zadaj, saj gre v prvi vrsti za direktorski avtomobil. Potniki zadaj bodo imeli na voljo enako bogate lastnosti informacij, zabave in udobja kot voznik in sopotnik spredaj. To pomeni, da bodo preko zaslonov na dotik dostopali do vseh informacij, tudi s pomočjo govornega asistenta, ki se sproži z ukazom "Hey Mercedes".

Mercedes-Benz MBUX | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes razred E volanski obroč Mercedes Avto Mercedesov novi volan zazna dotik

3D brez 3D očal

Prav MBUX ((Mercedes-Benz User Experience) je v zadnjih letih najbolj spremenil vozila znamke Mercedes-Benz. Notranjost vozila bo po novem še bolj digitalna in pametna, saj sta strojna in programska oprema doživeli veliko nadgradnjo: v vozilo bo lahko do pet visoko resolucijskih zaslonov deloma s tehnologijo OLED. Možnosti za prilagajanje in intuitivno uporabo je še več in so izboljšane. To vsekakor velja za zadnje sedeže, pa tudi za voznikov položaj: na primer novi 3D zaslon vozniku s pritiskom na gumb prvič ponuja prostorski prikaz, ne da bi moral pri tem nositi 3D očala.

Mercedes-Benz MBUX | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Digitalno plačilo iz avtomobila

Glasovno podprti asistent "Hey Mercedes" lahko prepozna še več govornih ukazov. Določene ukaze je mogoče izvesti tudi brez izgovorjave ključnih besed "Hey Mercedes". To vključuje sprejemanje telefonskega klica ali prikaz navigacijske karte. "Hey Mercedes" lahko zdaj razloži, kje je komplet za prvo pomoč ali kako povezati pametni telefon prek povezave Bluetooth.
Skupaj s klasičnim vnosom PIN-a, nov način preverjanja pristnosti zagotavlja visoko raven zaščite. Prstni odtis, prepoznavanje obraza in glasu so kombinirani. To omogoča dostop do posameznih nastavitev ali preverjanje postopka digitalnega plačila iz vozila.

Mercedes-Benz MBUX | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz razred S Mercedes Avto Med slačenjem fotografirali novi Mercedesov razred S!

Ključna značilnost vmesnika MBUX je mreženje s široko paleto sistemov vozil in podatkov senzorjev. Na primer, opozorilna funkcija razreda S ob izstopu zdaj uporablja kamere za zaznavanje, da želi potnik izstopiti iz vozila. Če senzorji v mrtvem kotu zaznajo druge udeležence v prometu voznika in potnike na to opozorijo vizualno in zvočno. Notranji asistent MBUX preverja, ali je otroški sedež pravilno pritrjen na sovoznikov sedež. Nadzira tudi raven pozornosti voznika. Če odkrije najmanjša odstopanja, t. i. mikro-spanje, opozori in predrami voznika.

Mercedes-Benz MBUX | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Obvlada 27 jezikov

Novega razreda S se z voznikom in potniki povezuje preko vseh čutil vida, sluha in otipa, hkrati pa ponuja številne novosti na področju sistemov za pomoč pri vožnji, varnosti in interakcij. 

Valtteri Bottas F1 Šport Revolucionarni izgled Mercedesa nosi močno sporočilo

Osrednji zaslon meri 12,8-palcev, na njem pa so nameščene vse funkcije. Še nekaj pomembnih podatkov v povezavi z novim MBUX v prihajajočem razredu S: 320 GB SSD, 16 GB RAM-a, glasovno se lahko ukazuje v kar 27 jezikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.