Avto
2806 ogledov

Novi porsche cayenne jim je pobegnil na splet

Porsche cayenne
1/14
Porsche
Tale nova generacija porscheja cayenna je pa zares hitra. Na splet so več dni pred premiero že ušle uradne fotografije.

Porsche cayenne bo po letu 2002 in 2010 še tretjič napadel vrh prestižnih športnih terencev, ki to niso le po nazivu, temveč so resnično lahko strah in trepet ovinkov. Če je bila prva generacija za mnoge ljubitelje Porscheja še pravo svetoskrunstvo, pa se je v prodajnih številkah hitro izkazala za uspešnico. Druga generacija je sloves le še utrdila, saj je znotraj celotne prodaje Porschejevih modelov dosegala kar tretjinski delež. A pred tretjo generacijo stojijo sedaj novi izzivi, saj se v ta donosni razred seli vse več prestižnih proizvajalcev - Maserati, Lamborgini, Bentley in na neki način celo Ferrari.

Porsche cayenne | Avtor: Porsche Porsche

O cayennu bomo več izvedeli v torek zvečer, že sedaj pa je znano, da bo postavljen na novo platformo, ki jo bosta uporabljala tudi novi VW touareq in lamborghini urus. Bil naj bi kar občutno lažji od predhodnika, poganjala pa ga bo znana plejada zmogljivih V6 in V8 bencinskih motorjev, zagotovo tudi hibridni pogon. Dizel? Gotovo bo nekoliko zakasnil, saj se je Porsche zapletel v afero Dieselgate in trenutno niti ne prodaja dizelske limuzine panamere.

Fotografije sicer razkrivajo, da pri Porscheju niso želeli stopati v neznano, saj gre predvsem za oblikovno evolucijo dosedanjega modela z nekaterimi jasnimi podobnostmi z modelom 911, predvsem pri zadnjih svetilih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:00 26.avgust 2017.

    Tko jim je slika pobegnila na splet , kot joške prasicam , ki si nadenejo ime starlete !