Avto
1755 ogledov

Novi prvak med spolzkimi avtomobili

Mercedes A razred limuzina Mercedes-Benz AG
Dobili smo novi najbolj aerodinamični serijski avtomobil na svetu.

Mercedes razreda A v limuzinski izvedbi je dosegel nekaj, kar doslej ni še nobenemu serijskemu avtomobilu. Avto, ki pomeni "najcenejšo" vstopnico v svet prestižnih limuzin, je hkrati najbolj aerodinamičen avto na svetu, saj je njegov koeficient upora komaj 0,22.

Rezultat, ki seveda lahko pomeni bistvene prihranke pri porabi in izboljšanju udobja, so dosegli s številnimi ukrepi. Celotna površina prednjega dela obsega skromnih 2,19 kvadratnih metrov. Prav tako so se zelo posvetili gladkim prehodom med posameznimi deli ter zmanjšanjem rež na skrajne minimume. Seveda bistveno vlogo igra tudi natančno vodenje zraka mimo gladkega podvozja in koles ter skozi motorno masko. 

Mercedes-Benz tako še naprej ostaja kralj aerodinamike, saj je tudi dosedanji rekord 0,23 dosegal njegov model CLA, predhodnik novega prvaka. Novi razred A, na podlagi katerega izdelujejo limuzino, ima sicer koeficient 0,25.  

Limuzinski razred A bo v salone po svetu zapeljal v prihodnjih mesecih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.