Avto
18 ogledov

Odziv hrvaških "forumašev“ na vinjete za kombije

slovenija 18.01.12, cestnina, omejitev hitrosti, cestinina Torovo, avtocesta, fo Anže Petkovšek
Prah okoli vinjet za kombije se ni dvignil le doma, pač pa tudi na Hrvaškem. Večina medijev je povzela vest, da bo treba za vozila z maso do 3.500 kilogramov in 1,3 metra višine nad prvo osjo, po novem plačevati 220 in ne več 110 evrov za vinjeto.

Zbrali smo nekaj odzivov forumašev iz hrvaških spletnih forumov.

milanista
Bedak ostane bedak. Ni treba deliti prospektov, kako zaobiti slovenske avtoceste, saj to ni težko. Tudi Madžarska ima avtoceste, ki ponujajo udobno vožnjo do Dunaja.

tuntun
Zakaj se spravljate nad Slovence, če je pri nas uporaba avtocest še dražja.

Klinjo
Ko bomo mi uvedli vinjete, bomo lahko kritizirali odločitve. Do tedaj smo dražji, kamorkoli se odpraviš.

charli
Kaj, če bi mi uvedli posebne tarife za vozila s slovenskimi registrskimi oznakami.

Laik
Pokvarjeni Slovenci. Za njih bi morali uvesti obvezno plačevanje, ko vstopajo na hrvaško ozemlje. Na srečo lahko zaobidemo njihove avtoceste, ki bolj kot na prave avtoceste spominjajo na odstavne pasove.

Modesti blaise
Kaj, samo za audi Q7 bo treba plačati 220 evrov za vinjeto? Moj nissan pathfinder meri v višino 1,78 metra ...

Komentarjev 16
  • kovinar 19:58 22.september 2013.

    Res je, da si ti hujši, kakor hribovci katere omenjaš. Kje neki si dobil elitni Poreč, ga ni. Tudi o smrdljivosti enega ali drugega kraja ni potrebno razpravljati. Ve se kakšen je kateri.Ura parkiranja v Luciji pa je le ...prikaži več 10 centov, do centra Portoroža pa je pet minut.Kava v Dubrovniku pa je dražja od tvojega piva v Portorožu.

  • Oxxo 18:20 22.september 2013.

    To pa res drži. Naše AC so povsem zdrekane in v času tur. sezone slabše prevozne od lokalnih cest. V slabem stanju so tudi zaradi mase tovornjakov, ki se poceni prevažajo čez Slovenijo. Njim bi podražil na max - ...prikaži več a kaj ko potem Klobasa skače, da bodo posledično propadli slovenski prevozniki... Žrtve smo pa vsi državljani.

  • Oxxo 18:16 22.september 2013.

    Svoje cestnine naj pogledajo. Tudi pri nih plačaš ZA 1 PAS - avtomobilsko cesto... Koliko stane pot do Splita in nazaj ? ? ?Vsi okoli nas vključno s celo EU delajo revolucijo okrog cestnin v Sloveniji - ...prikaži več pri njih ni nič drugače. Imamo lep primer tudi v sosednji Italiji...