Avto
44 ogledov

Ograja, ki odpušča

motorist, nesreča Jerca Božič Kranjec
Zaščita. Motoristi varnejši le na 22 kilometrih cest.

Za motoriste so ob padcu še posebno nevarni jekleni stebrički ali ograje, pod katere je mogoče zdrsniti, zato je zelo dobrodošla zaščita spodnjega dela ograje.

V skladu s pravili o postavitvi dodatne zaščite je navedeno, da se ta postavlja le na odsekih, kjer je v toplejših mesecih velika frekventnost motoristov, hkrati pa se tam pogosteje dogajajo nesreče.

Do junija bodo na direkciji za ceste postavili 3,8 kilometra dodatnih lamel. Od leta 2005 so tako zaščitili 22,1 kilometra cest, največ ograj pa je v Posočju in na stari cesti proti morju.

Komentarjev 5
  • matjazt 10:03 05.maj 2012.

    Nekateri res ne ločijo ceste od dirkališč, imaš prav. ampak pretiravaš. Kaj misliš da ti bo običajen motorist pridrsal pokonci? Ti nimaš nobenga pravico skoftat, razen naše politike, polcaje in tiste ki urejajo ceste. Če ti samo razbije avto ti ...prikaži veči bo pač plačal, kako pa ti veš zakaj se ti je nekdo pridrsal pod avto? kaj pa če je bila kakpšna tehnična napaka? ga boš tudi oklofutal?

  • matjazt 09:58 05.maj 2012.

    @ križarOčitno ne veš za kaj se gre. Tele naše dodatne ograje so mala žalost. Pokriti bi morale kompleten prostor med tlemi in ograjo. Te imajo luft, da še vedno motorits prileti noter z roko ali nogo. Če pa ...prikaži več brezglavo noriš, ti taka ograja ne koristi nič. Po tvojem komentarju se razletijo samo tisti ki pretiravajo. Kaj pa kadar je pesek sredi ovinka? Naši cestarji ga pometajo na način, da ga je na cestišču vsak dan več. In ograje so smrtonosne, če priletiš vanjo. Očitno nisi motorist in še nisi doživel situacij, ki si jih deležen samo če se pelješ z motorjem. In govorim o tistih ki vozijo po omejitvah, ne o tistih nekaj procentih, ki skušajo premagat Stonerja na cesti. Vedno gre lahko kaj narobe in ne nujno po motoristovi krivdi. Kaj misliš, da je ograja obložena z vzmetnico? Ne pametuj, če nimaš pojma

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:49 29.april 2012.

    Če bojo vozil po pameti je vsaka ogrjaj dobra,tko,pa sem včeraj mal opazoval motoriste 75% jih je vozilo dokaj normalno ostali pa so v mojem predlačku,ki ma napis:dober motorist,mrtev motorist!