Avto
286 ogledov

Pečjak z dometom in hitrostjo do nagrade WAVE 2015

Andrej Pečjak Inštitut Metron
Andrej Pečjak je s svojim električnim avtom metron 7 zelo uspešno zaključil reli WAVE 2015. Ne le, da je dosegel nov mejnik z dosegom 826 kilometrov v normalnem prometu, dosegel je tudi eno od skupnih zmag prestižnega dogodka.

Ekipa Metrona se je znova izkazala. Poročali smo že, da je Andrej Pečjak pred tednom dni svoj metron 7 prvič znova priključil na električni kabel šele, ko je z njim v normalnem prometu s povprečno hitrostjo 72 km/h prevozil kar 826 kilometrov. 

PREBERITE ŠE:

Po končanem reliju po Nemčiji in Švici, ki so se ga udeležili številne ekipe s področja razvoja električnih vozil z vsega sveta, so mu podelili nagradi za zmago na hitrostni preizkušnji na Saksenring, kjer je bil metron 7 prav tako najhitrejši, ter nagrado v kategoriji domet. Razglašen je bil tudi za enega od štirih skupnih zmagovalcev WAVE 2015 in sicer v kategoriji pionirji.

Na naporni trasi, ki je peljala iz Plauena prek Berlina in nato na jug do Badna, prešla v Švico in mimo Berna ter St. Moritza pripeljala do clija v St. Gallenu, so udeležence čakale najrazličnejše preizkušnje v vseh režimih vožnje. Tako so se z avtomobili povzpeli tudi na prek 2.000 metrov nadmorske višine, kjer pa je metron 7 deloval povsem brez težav, je poročal Pečjak. 

Pečjak je po več kot tednu dni izjemnih naporov zanj in za njegovo sopotnico ženo Jasno z doseženim več kot zadovoljen, saj je dokazal, da je njegova ekipa pripravila avtomobil, ki je sposoben najtežjih naporov in zmore peljati izjemno daleč, a nima "poln prtljažnik" baterij, kot mu očitajo nekateri. Metron 7 ima namreč tudi z dodatnim kompletom pri Metronu razvitega baterijskega sklopa na voljo povsem enako prtljažnega prostora, kot običajna nepredelana mazda 5. K uspehu pa so pripomogle tudi aerodinamične in druge predelave vozila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • speris 15:40 23.junij 2015.

    nimas pojma

  • vzev 10:56 23.junij 2015.

    In kakšen šport je to, da se normalno vozi po cestah? Potem je tudi moja vožnja v službo šport? Vsak ko sliši besedo rally najprej pomisli na hitrost, zvok motorjev, zvok ko avto pride do blokade. Ne pa tole.

  • Andrej Leban 10:22 23.junij 2015.

    Slovar slovenskega knjižnega jezika: "rally tudi reli -ja [réli] m (ẹ̑) šport. športno tekmovanje, navadno avtomobilsko, ki se začne v različnih krajih, cilj pa je skupen"