Avto
10488 ogledov

Po vseh peripetijah policija do novih blindiranih terencev

bmw x5 Anže Petkovšek
Ministrstvo za notranje zadeve je zaključilo razpis in policiji za slabe pol milijona naročilo dve blindirani vozili.
Po tem ko je novega blindiranega terenca lani policiji odnesla odločitev državne revizijske komisije, da zaradi napak v postopku posel razveljavi, so zdaj z javnim naročilom kupili kar dve blindirani terenski vozili z najmanj 4000 kubičnih centimetrov motorne prostornine. Za 482.710 evrov in dodatni davek na dodano vrednost ju bo dobavilo podjetje Movo, ki ga je ministrstvo kot najcenejšega izbralo na javnem razpisu med štirimi prijavljenimi.

Policija si je blindiran avtomobil oziroma dva želela že dlje časa, a kot nam je ob razpisu povedala predstavnica Vesna Drole, do zdaj za nakup nikoli niso našli sredstev. Če ne bo dodatnih zapletov, bo oba blindirana terenca policija prevzela že novembra. Rok za njuno dobavo se namreč izteče 15. novembra.

 
Podjetje MOVO, družba za zastopanje, trgovino in storitve, d. o. o.  je v lasti Darje Miglič in kot je razvidno iz podatkov o javni porabi sredstev Erar,  večino prometa od leta 2013 ustvari z javnimi natočili ministrstva za obrambo. 

Kakšne so bile zahteve?

Natančne karakteristike zahtevanih vozil policija skriva in so bile dostopne le resnim ponudnikom. Iz objavljenih tehničnih specifikacij pa je razvidno, da policija zahtevala tudi dodatno opremo - digitalno TETRA avtomobilsko radijsko postajo in ročno akumulatorsko LED svetilko s polnilcem. Vozili pa ne smeta imeti nameščenih oznak motorja.

Za razliko od prejšnjega javnega naročila, kjer so zahtevali certifikat balistične zaščite VR9 (BRV2009), pa so nam na policiji potrdili, da so se tokrat zadovoljili VR7. Najvišjo stopnjo zaščito v serijski proizvodnji, zato bi ga morali dodatno opremiti v posebej specializiranih podjetjih. Kljub pozivom podjetji, da je na trgu zelo težko dobiti zahtevano vozilo po novem euro 6 standardu, pa policija tokrat ni pristala na starejši okoljevarstveni standard. BMW V12 Novi standard euro 6 Avto Od standarda euro 6 ima narava malo, lastnik pa predvsem stroške
Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 19:57 22.avgust 2017.

    zakaj potrebuje taka vozila? zato, da bio še bolj varna, cmeravi fantek bo naredil najbolj varno in najbolj urejeno državo po zaslugi birokracije in visokih davkov, hvalil se bo pa kakšna je gospodarska rast na račun turizma, ... komunajzerski blef in zapravljanje

  • Avatar Leon
    Leon 17:42 22.avgust 2017.

    In zakaj potrebuje policija v eni najbolj varnih držav na svetu blindirana vozila ? Spomnim se na ves ta cirkus okoli avtomobilov ...............o neprimernosti ............starosti .............kupili so terence za vožnjo po mestnih ulicah ! Sedaj ko imajo vozila pa ta ...prikaži večta samevajo v senci !

Sorodne novice