Avto
46 ogledov

Pomembnost kakovostnega počitka na poti

mol slovenija MOL Slovenija
Življenjski tempo nam vse bolj narekuje potrebo po večji fleksibilnosti, ki se odraža v našem vsakdanjem življenjskem slogu. Razdalje, ki jih moramo premagati na dnevni ravni postajajo vedno večje, čas, ki ga preživimo v vozilu pa pogostokrat vedno daljši.

Statistični podatki kažejo, da Slovenci na letni ravni prevozimo vedno večje število kilometrov. Razlika med letoma 2010 in 2014 kaže, da smo v štiriletnem obdobju prevozili 50 kilometrov na leto več. Povprečno prevozi vsak Slovenec več kot 12.000 km na leto.


Pri takšnih številkah je oskrba vozil in posebej voznikov ter sovoznikov ključnega pomena. Bencinski servisi več niso le točke, kjer napolnimo gorivo, ampak mesto, kjer si ljudje na poti lahko odpočijejo in naberejo nove energije. Kako poteka priprava in postrežba hrane na bencinskih servisih smo si ogledali na bencinskem servisu MOL. V  sklopu svojega prodajnega programa, MOL z uvedbo koncepta Fresh Corner, stremi k ponudbi sveže pripravljenih obrokov in kave vrhunske kakovosti.


Kakovost hrane


Sveže pripravljeni pekovski izdelki, sveže pripravljeni sendviči, ki se pripravijo hladni ali topli na licu mesta ter možnost izbire svežih jedi, kot so solate ali tortilje odražajo kakovost in pestrost ponudbe. Bencinski servisi morajo biti sposobni kupcem na poti ponuditi zdrav nadomestek kosilu in sveže sestavine spremeniti v okusno malico. Fresh Corner kotički nudijo svojim gostom postrežbo in storitev na najvišji ravni. Stranka si lahko ob prihodu izbere tip sendviča, ki se pripravi na licu mesta, lahko pa izbere tudi topel sendvič, kar strankam na poti omogoča vnos toplega obroka. Malenkost, ki v napornem vsakdanu lahko pomeni ogromno.


Kakovost pijače


Odlična kava je lahko eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri izboru lokacije za počitek na naših poteh. Kava tako v baru kot v avtomatu – torej kava za na pot, je v MOL-ovih Fresh Cornerjih zmleta iz svežih kavnih zrn, ponudbo pa dopolnjujejo tudi čaj, vitaminski smoothi-ji ali sveži frapeji za takojšen vnos energije.  

mol slovenija | Avtor: MOL Slovenija MOL Slovenija


Fresh Corner


Bencinski servisi MOL so svoje kotičke, kjer strežejo hrano in pijačo poimenovali Fresh Corner in ponudbo popolnoma priredili novim smernicam razvoja. Kava, ki jo strežejo s svežim mlekom, sveže pripravljeni pekovski izdelki, dodatna ponudba svežih obrokov, kot so solate ali tortilje, sveže pripravljeni sendviči, ki se gostu sestavljajo in pripravljajo na licu mesta, ponudba, ki se sezonsko prilagaja, široka izbira kav in čajev ter celo frapejev in smoothijev, prepričajo v celoti. Kombinacija ponudbe in prijaznega ambienta samo izboljšajo izkušnjo ter gostu nudijo tisto kar je zanj najpomembnejše – kakovosten počitek in odličen ter svež premor.