Avto
32 ogledov

Porsche 918 po avtocesti lovil koenigsegga

KOenigsegg in porsche Youtube
Takšen prizor je na javnih cestah mogoč le v Nemčiji. Porschejev paradni konj 918 spyder se je zapletel v lov na monstruma koenigsegga agero R. Letelo je blizu 350 km/h!

Seveda ne gre hvaliti voznikov obeh superstrojev, saj se je divji lov dogajal v času, ko je bilo na avtocesti kar nekaj prometa, pa tudi razmere v ozračju so bile vse prej kot idealne. Nemški komentatorji pod videom so tudi znali povedati, da je na tem odseku nemške šestpasovne avtoceste hitrost omejena le na 120 km/h in da nikakor ni šlo za odsek brez omejitev.

A če ne moraliziramo preveč, sta superšportnika pokazala, zakaj spadata med najbrutalnejše serijske avtomobile na svetu.

In še ... Agera R je tekmecu dokazala, zakaj nemci švedski stvaritvi preprosto ne morejo priti blizu, pa čeprav je merilnik hitrosti pri porscheju kazal številko prek 350 km/h. Hibridni porsche 918 spyder (661 kW/899 KM) ima nominalno končno hitrost "okoli" 340 km/h, medtem ko koenigsegg agera R, ki je leta 2011 podrla šest rekordov v pospeševanju in zaviranju, zmore kar 820 kW/1.115 KM in ima končno hitrost pri 443 km/h. 

Video so objavili na spletni strani GTBoard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.