Avto
8204 ogledov

Potres na vrhu AMZS, predsednik nepenzionist odstopil

Andrej Brglez Anže Petkovšek Andrej Brglez
Z mesta predsednika Avto-moto zveze Slovenije je odstopil Andrej Brglez, šele drugi nepenzionist na čelu te pomembne organizacije.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah je z vrha največje nevladne organizacije s področja mobilnosti in nacionalne športne zveze v ponedeljek odstopil Andrej Brglez. Na spletni strani AMZS, ki združuje več kot več kot 86.000 članov, je njegovo ime že umaknjeno. Uradno naj bi se v organizaciji odzvali še danes. 

Brglez je postal predsednik, potem ko so mu leta 2021 mandat na volitvah zaupali zastopniki društev AMD, ki razdeljeni v devet regij skupaj sestavljajo zvezo. Na volitvah je dobil več glasov od dotedanjega predsednika Antona Breznika. Brglez je v kandidaturi napovedal odločnejšo preusmeritev AMZS k novim izzivom, ki jih prinašajo spremembe pri mobilnosti, zavzel se je tudi za okrepitev članstva ter razvoj avto-moto športa.

Andrej Brglez Novi predsednik AMZS Avto Novi predsednik AMZS vrgel kost za glodanje slovenskim županom

Mesto predsednika AMZS je neprofesionalna in neplačana funkcija, Brglez pa je bil šele drugi neupokojenec, ki je vodil organizacijo. AMZS je tudi lastnica družbe AMZS d.d., ki izvaja storitve šole voženj, treninge voženj, tehnične preglede ...

Brglez je sicer tudi član FIA Svetovnega sveta za mobilnost in turizem (FIA World Council for Automobile Mobility and Tourism), ki je eno najpomembnejših teles mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

dezurni@styria-media.si