Avto
17301 ogledov

Povsem nov xiaomi se je pokvaril že po 39 kilometrih

Xiaomi SU7
1/5
Xiaomi
Kitajsko podjetje Xiaomi, znano po izdelavi pametnih telefonov, ima velike načrte tudi na avtomobilskem področju. Veliko zanimanja je poželo njihovo prvo vozilo SU7. Vendar pa prvi kupci na Kitajskem poročajo o porodnih težavah.

Xiaomi SU7 je prodajna uspešnica na Kitajskem, a številni lastniki so imeli težave kmalu po prevzemu tega električnega vozila. Tako iz Kitajske prihaja vest, da se je enemu od kupcev električni xiaomi SU7 pokvaril že po 39 prevoženih kilometrih. Ko je poiskal pomoč pri trgovcu, so mu povedali, da bo treba avto vrniti v tovarno na analizo, da bi ugotovili, ali ga je mogoče popraviti.

Xiaomi SU7 | Avtor: Xiaomi Xiaomi

Lastnik avtomobila je po poročanju kitajskih medijev električno limuzino prevzel 4. maja iz distribucijskega centra Xiaomi v provinci Fujian. Avto se je pokvaril že naslednji dan med vožnjo po avtocesti. Vozilo se je nenadoma ustavilo, lastnik pa ga je moral parkirati ob varovalno ograjo.

Xiaomi SU7 | Avtor: Xiaomi Xiaomi

Tik pred napako je na digitalni instrumentni plošči prejel opozorilo, da se bo avto "ugasnil". Avtomobil je vozniku predlagal, naj se ustavi in stopi v stik s spletnim servisnim centrom podjetja. Nato se je pojavilo še eno sporočilo, da je pogonski sistem v okvari. Lastniku novega vozila ni preostalo drugega, kot da je poklical avtovleko.

Xiaomi SU7 | Avtor: Xiaomi Xiaomi

Ne najdejo napake

Po navedbah medijev na Kitajskem pri zastopniku niso mogli identificirati težave. Lastnika so obvestili, da mora poslati vozilo nazaj v tovarno. Lastnik popravila avtomobila ne želi. Namesto tega je zahteval popolnoma nov SU7.

Vendar v podjetju pravijo, da je to nemogoče, saj imajo vsi primerki, ki se trenutno sestavljajo, že svoje lastnike. To pomeni, da bo moral nesrečni lastnik oddati novo naročilo za vozilo.

Xiaomi SU7 | Avtor: Xiaomi Xiaomi

Ocenjuje se, da je od predstavitve pred nekaj meseci Xiaomi proizvedel nekaj več kot 10.000 enot SU7. Do zdaj je že več lastnikov poročalo o različnih težavah z avtomobilom. Pred kratkim so bili pri Xiaomiju prisiljeni priznati, da sistem za samodejno zaviranje v sili (AEB) preneha delovati nad 135 km/h in bo ostal nedejaven, dokler programska oprema ne bo posodobljena na spletu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • slavauk22 21:32 13.maj 2024.

    sam ta kitajski model je čist kopija prošeja tajcan :) kitajci so dobri v kopiranju

  • sandi76 18:41 13.maj 2024.

    No ja, niti Američani niso kaj boljši s svojimi Teslami. Na netu se da prebrati ogromno novic in komentarjev lastnikov Tesel v smislu , da je avto ena navadna kanta, slabo izdelana , s cel kup problemov !

  • Orto 16:21 13.maj 2024.

    V primeru okvare izklopite električno napajanje, počakajte par sekund, nato ponovno vklopite, da resetirate napravo. Če naprava kljub temu ne deluje, kontaktirajte svojega ponudnika storitev- na Kitajsko 🤣🤣🤣🤣🙉