Avto
6878 ogledov

"Prek*** kamionisti. Kultura!"

Semafor Žurnal24
Nenavaden poziv h prometni kulturi na slovenski cesti, kjer zadnje mesece vladajo semaforji.

V uredništvo smo prejeli fotografijo nenavadne table, na katero je voznik prek vikenda naletel med zaporo na cesti Cerkno - Tolmin. Na odseku že skoraj eno leto poteka druga faza rekonstrukcije ozkega in ovinkastega dela "keltike" na dolžini slabih dveh kilometrov. Promet med posameznimi deli gradbišča je urejen enosmerno z več semaforji. 

"Pre*** kamijonisti spuščajte na semaforju osebne avte naprej. Kultura", je pisalo na kartonu, položenem ob vznožju enega od semaforjev. 

Semafor | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Neznanega voznika je očitno poparilo, da že tako počasen promet, ko vozniki padajo iz ene v drugo rdečo luč, dodatno upočasnjujejo še večja vozila, ki se le s težavo prebijajo skozi ozko zaporo. Semaforji med seboj niso sinhronizirani, očitno pa so tudi nastavljeni z zelo različnimi intervali. Dogaja se namreč, da na krajšem odseku zapore rdeča luč sveti dlje časa kot pa na sosednjem daljšem. 

Tabla ni dolgo zdržala, saj je čez 24 ur ni bilo več.

Dela naj bi dokončali šele do poletja prihodnje leto. Prva faza širjenja ceste na odseku je potekalo pred tremi leti, tudi takrat so vozniki ene glavnih povezav med Posočjem in ostalo Slovenijo dve leti sobivali s semaforji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • romzy2 20:16 21.september 2017.

    Ecking-ko boš tankal gorivo ,kupoval mleko in ostale dobrine v trgovini,pil pivo s prijatelji se spomni na zjebane kamioniste ,ki so ti vse to pripeljali za tvojo usrano rit...!!!!

  • robert01 20:15 21.september 2017.

    ko bos sel zjutraj na kavo mogoce bos sel se v trgovino se spomni da ti vse to pripeljejo kamioni tujci ze dolgo nimajo vec slabih kamionov kot tretje ce se prvi kamion pelje 88 ga drugi prehiteva ker se ...prikaži več vozi 90 ker je vsaka voznja v kamionu tempirana z eno nogo so vozniki v arestu z drugo v grobu ko pridejo domov ga pa lastni otroc skor ne poznajo i lastnih izkusnj vem

  • Avatar @narhist
    @narhist 18:51 21.september 2017.

    A s kamionom naj pa kulturno čaka pred semaforjem do zaključka del?

Sorodne novice