Avto
18 ogledov

Prenova za "lepšo polovico"

Kia pro cee'd
1/4
Žurnal24 main
Kia je svojemu kompaktnemu modelu cee'du že "zategnila gubice", sedaj pa je prenova doletela še lepšo trivratno različico pro cee´d.

Oblikovalci so modelu pro cee'd namenili modernejši videz, ki je doletel vse nove modele Kie. Največje spremembe je opaziti na prednjem delu, kjer je spremenjena zračna reža, dobil je tudi nekoliko drugačne žaromete in odbijač.

Novo je tudi vzmetenje, dodelana pa je tudi notranjost. Pro cee'd se lahko pohvali z nižjo porabo, za kar gre zasluga sistemu ISG (Idle Stop & Go), kot tudi novemu 1.6 CRDi turbodizelskemu motorju z močjo 94 kW/128Km in 255 Nm navora. S tem dizelskim agregatom je pospešek od 0 do 100 km/h 10,6 sekunde, najvišja hitrost pa 197 km/h. Povprečna poraba je po tovarniških podatkih 4,5 litra na sto prevoženih kilometrov, avtomobil pa v zrak izpusti 117 gramov CO2 na prevožen kilometer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.