Avto
4209 ogledov

Prenovljenega hyundai i30 ni težko prepoznati

Hyundai i30
1/18
Saša Despot
Tri leta in pol so minila, odkar je Hyundai predstavil še danes aktualno tretjo generacijo družine i30, v katero spada petvratna kombilimuzina, karavanski wagon in atraktivni fastback. Po prenovi je boljši in modernejši. Ni ga težko ločiti od "starega".

Na slovenske ceste je zapeljala prenovljena družina i30. Novosti je kar nekaj, na zunaj, v kabini in predvsem v motorni ponudbi.
Prepoznati ga ne bo težko, predvsem na račun tanjših polnih LED prilagodljivih sprednjim žarometov z vgrajenimi dnevnimi lučmi v obliki črke V (veliko avtomobilskih proizvajalcev ima dnevne LED luči v obliki črke C).

Hyundai i30N Avto Ko ne tekmuješ z golfom, ampak s kono

Tudi maska je širša in na račun 3D podobo zračne reže atraktivnejša. Spremenjen je tudi odbijač spredaj. Zadaj so prav tako spremenjena svetila, ki ponujajo V pogled v temi in odbijačem, oblikovanim v korist boljšega rezanja zraka oziroma količnika zračnega upora.

Tehnologija Bluelink je Hyundaijeva nova tehnologija za povezovanje z vozilom. S pomočjo sistema Bluelink lahko vozniki dostopajo do aktualnih informacij o stanju v prometu, prostih parkirnih mestih, bencinskih postajah v okolici in cenah goriva. Sistem Bluelink ponuja tudi mobilno aplikacijo, ki omogoča iskanje vozila (voznik lahko v neznanem okolju s pomočjo pametnega telefona najde vozilo), upravljanje na daljavo (voznik lahko na daljavo zaklene vozilo), pošiljanje navodil navigacije v vozilo (na mobilnem telefonu lahko poiščite točke v svoji okolici ter navodila za pot do njih posredujte navigacijskemu sistemu vozila), varnost (opozarjanje na aktivacijo alarmne naprave), in vzdrževanje (poročanje o stanju vozila - denimo zračni tlak v pnevmatikah - in vožnji).

Pri korejski znamki omenjajo še novo obliko aluminijastih platišč dimenzij 16- in 17-palcev. Posodobljena oziroma digitalizirana je bila tudi kabina, kjer boste od zdaj gledali v digitalno instrumentalno ploščo, del multimedijskega sistema je velik, 10,25-palčen zaslon na dotik, zahvaljujoč sistemom android auto in apple carplay je izboljšana povezljivost s pametnimi napravami. 

Hyundai Promise, prodaja rabljenih avtomobilov Hyundai v nov projekt Avto Hyundai v nov projekt: Prodajal bo rabljene avtomobile

Spremembe se nanašajo tako na kombilimuzinski i30 kot na različici i30 fastback in karavanski i30 SW. Avto je bolje založen tudi z asistenčnimi sistemi. Omenimo samo sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, opozorilo pred čelnimi trkom, sistem za zaznavanje pešcev, sistem za prepoznavanje prečnega prometa ...

Seveda bo i30 na voljo s športnim N line paketom, ki med drugim vključuje satenasto obliko maske spredaj, večje odprtine v sprednjem odbijaču, komplet pragov, zadnji difuzor, zadnji strešni spojler, 18-palčna platišča, športnejše vzmetenje in krmilni sistem. Novost so stranske reže za zrak opremljene z zakrilci, ki dodatno izboljšajo aerodinamične lastnosti. Linija N line je prvič na voljo tudi za karavanski i30.

Hyundai i30 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Hyundai IONIQ Avto Električni korejec se preriva v ospredje

V motorni plati so novi 1,5-litrski bencinski motor z 80.9 kilovatov moči (110 KM) in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 1,0-litrski T-GDI turbo bencinski motor z 88,3 kilovatov moči (120 KM) in 6-stopenjskim ročnim oziroma 7-stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, isti 1,0-litrski T-GDI motor je na voljo kot blagi hibrid z 48V mild-hybrid sistemom z novim 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim dvosklopčnim avtomatikom. Sledi 1,5-litrski T-GDI turbo motor s 117 kilovatov moči (160 KM) in 48V mild-hybrid sistemom. 

Hyundai tucson Vse to ima! Avto Povsem novi tucson je razlog, da mora Nemce začeti zelo skrbeti

Posebej velja omeniti novi 6-stopenjski inteligentni ročni menjalnikom (iMT). Sistem iMT v trenutkih, ko voznik stopi s pedala za plin, oddvoji menjalnik od motorja, tako da vozilo lahko preide v prosti tek in prihrani na gorivu.

Cene se začnejo pri 14.990 evrih za petvratno kombilimuzino z osnovnim bencinskim motorjem, najcenejši i30 fastback stane 16.790 evrov, karavanski i30 wagon pa 15.890 evrov.

Hyundai i30 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Hyundai i30 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Hyundai i30 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.