Avto
16734 ogledov

Presenečenje na vidiku? Vrnitev katrce in renaulta 5?

Renault 5 Renault
Luca de Meo, glavni izvršni direktor (CEO) Skupine Renault, bo močno prevetril modelsko paleto francoskega proizvajalca vozil. V četrtek bo bo predstavil novi strateški načrt »Renaulution«, Automotive News Europe pa piše, da utegne na ceste vrniti celo nekatere davno upokojene, a najbolj opevane Renaultovi modele.

Novi izvršni direktor Renaulta Luca de Meo naj bi oživil nekaj najbolje prodajanih modelov iz preteklosti znamke, in to v električnih različicah, piše Automotive News Europe (ANE). Renault bo predstavil načrt za preobrat poimenovan »Renaulution«, ki je namenjenim izboljšanju prodaje, sta za ANE povedala dva vira, ki sta seznanjena z zadevo.

Luca de Meo je dvignil roke nad italijansko športno znamko. Težave pri Alfi Romeo Avto De Meo zapušča Alfino barko

Novi šef naklonjen preteklosti

De Meo bo novo strategijo predstavil v četrtek, 14. januarja, v njej pa naj bi se osredotočil na paleto izdelkov, na katere bo stavilo podjetje, še posebej zanimiva pa naj bi bila naklonjenost Renaultovi preteklosti.

Koncept Renault e-Plein Air EV | Avtor: Renault Renault

Seat logo Potres v vodstvu Avto Potres v vrhu Seata, je v ozadju scenarij z Renaultom?

Renault, ki je posloval z izgubo, je že napovedal dve milijardi evrov prihrankov pri stroških in zmanjšanje števila delovnih mest, da bi izboljšalo zaslužek od prodanega vozila in povečal uspešnost skupine na avtomobilskem trgu, ki ga je močno prizadela pandemija COVID-19, prav tako pa se bodo z novo strategijo lažje soočili s pritiskom za proizvodnjo čistejših vozil.

De Meo, ki je ob nastopu funkcije dejal, da se želi opirati na korenine francoske znamke vozil, ki je v preteklosti ponudila številne legendarne modele, naj bi predstavil električne različice davno ukinjenih majhnih avtomobilov kot so renault 4, predstavljenih v zgodnjih šestdesetih letih, sta za ANE še povedala oba vira.

Luca de Meo Avto Renault bo poleti ustoličil rešitelja

Na voljo naj bi bila tudi oživljena električna različica drugega priljubljenega modela iz sedemdesetih in osemdesetih let, ki temelji na modelu R5 ali njegovem nasledniku "super cinq", dodajajo viri.

Manjše število modelov

Pri ANE so želeli tudi komentar Renaulta, a pri proizvajalcu avtomobilov tega niso želeli komentirati.

Po navedbah enega od virov bo skupina Renault predstavila tri nove električne modele znamke Alpine. 

Luca de Meo | Avtor: Epa Epa

Eden izmed izzivov Renaulta bo ustvariti različne identitete za vsako znamko, ki vključuje tudi nizkocenovni znamki Dacia in rusko Lado.

Renault Clio Avto Renault na glavo obrača strategijo, slabe novice za clia?

Podjetje je že nakazalo, da se želi osredotočiti na manjše število modelov, ki bodo morali biti donosnejši, zlasti v kompaktnem razredu. Zna se zgoditi, da bodo izstopiti iz nekaterih trgov, kar je bil temelj poslovanja nekdanjega šefa Carlosa Ghosna.

Različni viri so že lani agenciji Reutersu namignili, da bi lahko znani modeli, ki pa se ne prodajajo v dovolj velikem številu, to je na primer enoprostorec espace, izginili iz prodajne ponudbe Renaulta.

Komentarjev 3
  • milan654 11:12 12.januar 2021.

    GOSPOT NOVI LASTNIK RENOJA LEPE ČESTITKE OB STARIH MODELOV KOT ER4 PA ER5 NA ELEKTRIKO PA LEP POZDRAV V FRANCIJO

  • cenili 00:40 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • vzev 09:41 10.januar 2021.

    Zakaj bi uničevali imena vozil. Naj si rajši izmislijo novo ime, kot pa da v "legendarna" imena vgrajujejo elektriko. Tudi boljše, da upokojijo cliota, kot pa, da ga predelajo v električnega.